Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da otopark yönetmeliği sorununa çözüm

Bandırma Belediye Meclisi Kasım

Bandırma Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında, otopark sorununun çözümü için adım atıldı. Mecliste riskli yapı belgesi olan binaların kentsel dönüşüme alınması durumda belediye tarafından otopark alanı gösterilmesini kapsayan komisyon raporu ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yazısı oybirliğiyle kabul edildi.

Riskli ve eski yapıların yenilenmesiyle ilgili çok önemli bir karar aldıklarını kaydeden Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Bandırma hatta Türkiye için önemli konulardan bir tanesi. Bizim gibi imar planlarını tamamlamış ve eski yapılarının yoğun olduğu kentlerde önemli olan bir problem. Bugün itibariyle bu problemi aşıyoruz. Özellikle kentsel dönüşümde riskli yapıları olan ve bu riskli yapılarını değiştirilmesinde bu otopark yönetmeliği ile ilgili problem bugün itibariyle Bandırma gündeminden kalkacak. Meclis Bandırma’nın istikbali ve önünün açılmasıyla ilgili ve riskli yapı ile kentsel dönüşümle alakalı çok önemli kararlar aldı. Bu konuda çok önemli konulardan bir tanesi… Emeği geçen herkese, imar komisyonuna çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır bu konu üzerinde imar komisyonu hassasiyetle çalıştı. Bandırma’mıza hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu
KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜ AÇILACAK
CHP Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi Onur Çon, alınan kararın kentsel dönüşüme girecek binalar için önemli olduğunu belirtti. Çon, “2018 yılında ülke genelinde otopark yönetmeliği çıktı. Özellikle yerleşimi tamamlanmış Atatürk Caddesi, Ordu Caddesi, Dere Mahallesi, Bent Başı Mahallesi gibi olan bölgeler bitişik nizamın olduğu yerlerde kentsel dönüşüme girecek yapılar için yapılamaz anlamını taşıyordu. Bizim bölge otoparklara ihtiyacımız vardı, yer göstermek için. 12 Ağustos 2023 tarihinde bunun çözümü adına ilave bir yönetmelik çıktı. Hisse yapımı ispatı olduğunda Belediye Meclisine bir yetki verildi. Bizde bununla ilgili 7-8 kere İmar Komisyonu ile toplantı yaptık. Bunun sonucunda karşı tarafta depreme dayanıksız tespiti olan bina, bugün güncel haliyle ruhsat alamıyordu ve aynı katı tekrar yenilemek istediğinde yapamıyordu. Bu konu Belediye Meclisinden geçerse eğer en azından riskli yapılardan kurtulacağız.” dedi.

Konuyla ilgili konuşan CHP Bandırma Belediye Meclis Üyesi Mesut Özdemir de şunları söyledi: “Geçici otopark alanları oluşturuyoruz. Havuzlar oluşturuyoruz. Yapılacak 1 / 5 binlik planlarda ya da uygulama planlarında bölge otopark alanında tespit edilecek. Orada sorunlar çözülecek. Şu anda biz bu işi yapamıyoruz çünkü lejantın değiştirilmesi vesaire ciddi bir zaman alıyor. Sonrasında bu işler çözümlenecektir.”

Haber: M. Nur Uysun – Selin Girgin