Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da Öğretmenler Günü coşkusu

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü Bandırma’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda ve Barış Manço Kültür Merkezi’nde kutlama töreni gerçekleştirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama töreni gerçekleştirildi. Tören; Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla son buldu. Etkinliğe; Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, İlçe Jandarma Komutanı BNB. Ahmet Tunç, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Burak Ata, Bandırma İlçe Müftü Vekili Emrullah Sayar, Kamu, Kurum Kuruluşlar, STK’lar, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi’nde devam eden programda Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

“BARIŞI SAĞLAYACAK SİHİRLİ DEĞNEK ÖĞRETMENLERİN ELİNDEDİR”
Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Börtlü gerçekleştirdi. Börtlü, “Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal gaye ve bir hizmet mesleğidir. Bir öğretmenin en önemli özelliği sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. O yeri doldurulamaz, öğretici eserine kıymet biçilemeyen varlık. Kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, gerçeğe ve idealim üstadın dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır. Eflatun’un dediği gibi yeryüzünden barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir. Çocuklarımızın kalbine dokunmalıyız. Sevgiyle, merhametle, sabırla ve şefkatle bilmek, öğrenmekle olur. Medeniyetlerin yenilenmesi ve yükselmesinin en önemli aktörleri hep öğretmenler olmuştur. Öğretmen, insan yetiştiren bir sanatkardır. Insanın insan olabilmesi onun beşikten mezara kadar bir eğitim sürecinden geçmesini zorunlu kılar. Başta Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, şehit öğretmenleri saygı ve şükranla anıyor, siz değerli meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum.” diye konuştu.


“ÖZVERİYLE İCRA EDİLEN HER MESLEK KUTSALDIR”
Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928`de Millet Mektepleri Teşkilâtının Genel Başkanlığı ile Başöğretmenliği kabul ettiği günde, doğumunun 100. yıl dönümü olan 1981 yılından bu yana kutladığımız bir Öğretmenler Günü’nü daha kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Özveriyle icra edilen her meslek kutsaldır. Ancak bütün meslekler içinde mayası da meyvesi de çocuk olan tek meslek öğretmenliktir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın değişen dünya koşullarına hazırlanmasında eşsiz bir role sahip olan öğretmenlerimiz, dün olduğu gibi gelecekte de ülkemizdeki değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru ilerlemenin baş aktörleri olacaktır. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutlar, başarılar ve mutluluklar dilerim.” dedi.


“BİR KAÇ KELİMEYLE ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN KIYMETİNİ ANLATAMAYIZ”
Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, “Öğretmenler Günü bir güne sığdırabilecek bir gün değil. Öğretmenlik hepimizi yetiştiren, üzerimizde emekleri olan, önemli hizmetler veren kutsal bir meslektir. 7 yaşımızdan itibaren hepimiz kıymetli öğretmenlerimizin, yetiştirdikleri öğrenciler olduk. Öğretmenlik mesleği bir milletin toplumu şekillendiren, karakter oluşturan, kültür oluşmasına, bilime ve çağdaşlığa katkı sunan bir meslek. Bir kaç kelimeyle öğretmenlik mesleğinin kıymetini anlatamayız. Başta Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi rahmet, minnet saygı be sevgiyle anıyorum. Görev başında olan topluma katkı sunan, öğrencilerini yetiştirmek için emek sarf eden, kıymetli hocalara çok teşekkür ediyorum. Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun.” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLİK ÖMÜR BOYU DEVAM EDER”
Öğretmenlik mesleğinin hayatlarının her anında devam ettiğini söyleyen Emekli öğretmen Kanver Şener, “40 yıllık tecrübeden sonra resmi görevim sona erdi. Öğretmenlik fiilen emekli olunacak bir meslek değildir. Öğretmenlikte rol model olma, ilham verici boyutları ömür boyu devam eder. Okul içinde ya da dışında her zaman öğretmen olarak davranmak zorundayız. Temsiliyet görevi her zaman üstümüzdedir. Öğretmenliğin en güzel yanı, yetiştirdikleri öğrencilerin hocam bende sizin gibi öğretmen, doktor, mühendis oldum demeleri ve kendilerini hürmetle saygıyla yad etmeleridir. Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehit öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.” dedi.
Törende emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verildi. Öğretmenlere belgelerini; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş ve ilçe Jandarma Komutanı BNB. Ahmet Tunç, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan takdim etti.

Programın devamında şehit öğretmenler için hazırlanan video izletildi. Ardından Bandırma Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Sinevizyon gösterisi, drama gösterisi, müzik dinletisi ve şiirsel koro etkinliği gerçekleştirildi.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, İlçe Jandarma Komutanı BNB. Ahmet Tunç, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma İlçe Müftü Vekili Emrullah Sayar, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu, Kurum ve Kuruluşlar, STK’lar ve öğretmenler katıldı.

Haber: Selin Girgin/ M. Nur Uysun