Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da öğrenciler sorunlarını kürsüde anlattı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri, Bandırma Kent Konseyi tarafından düzenlenen tanışma etkinliği kapsamında bir araya geldi. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Bandırma Kent Konseyi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerine “Winter İs Coming” Üniversiteli Öğrencilerle Serbest Kürsü ve Tanışma etkinliği düzenledi. Etkinliğin açılış konuşması Bandırma Kent Konseyi Av. Serdar Polat gerçekleştirdi.

“KENTE DAİR HER ŞEY KENT KONSEYİ’NİN BİR PARÇASIDIR”

Öğrencilerin taleplerini konseye iletebileceğini belirten Bandırma Kent Konseyi Başkanı Av. Serdar Polat, “Kent Konseyi Gençlik Meclisimiz olarak öğrencilerimizle her zaman bir araya geliyoruz. 23 bin öğrencisi olan üniversite şehri Bandırma’da yaşamlarınızı sürdürüyorsunuz. Kente dair her şey Kent Konseyi’nin aslında bir parçasıdır. Üniversitede okuyan siz öğrencilerimizle bir araya gelerek sorunları, yapacağımız etkinlikleri konuşabileceğimiz bir platform yaratmak istedik. Gençlik Atölyesi, Kent Konseyi her zaman siz gençlerimizin görüşlerine, fikirlerine ve ortaya koymak istediği her şeye açık. Siz öğrencileri de ilgilendiren kültür-sanat, iş-istihdam, barınma, ulaşım ve şehir ekonomisi, spor ve sağlık, çevre ve doğa, acil durum ve afet gibi konu başlıkları belirledik. Bu konu başlıkları altında istek ve dileklerinizi bize iletin. Bizler de sizlerden çıkan fikirleri bir araya toplayarak yetkili yerlere iletip Kent Konseyi olarak gençlik adına üzerimize düşenleri yapmak istiyoruz.” dedi.

ÖĞRENCİLER BANDIRMA’DA YAŞADIKLARI SORUNLARI ANLATTI

Konu başlıkları altında istek ve şikayetlerini dile getiren öğrenciler Bandırma’da ulaşım sıkıntısı, şoförlerin tepkileri, KYK yurtlarında yaşanan yemek, çamaşır makinesi ve internet sorunları, okul içi ulaşıma ringlerin getirilmesi, Bandırma’da kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gezilebilecek müze ve antik kentlerin tanıtılması, okuldaki işletmelerin akşam saatlerinde kapatılması nedeniyle yaşanan mağduriyet, okul ve halk kütüphanesinin yetersizliği, kafelerdeki pahalılık ve çalışan öğrenciler için maaş yetersizliği, kira ve yurtların pahalılığı, depreme karşı eğitim verilmemesi, Bandırma’daki binaların kontrol edilmemesi ve psikolojik destek verilmemesi, Bandırmaspor maçlarına yönelik bilet verilmesi, yurt ve okuldaki köpek popülasyonu ile ilgili konulara dikkat çektiler.

Haber: Selin Girgin/ M. Nur Uysun