Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da Muhasebe Haftası törenle kutlandı

Bandırma’da resmi tören ile kutlanan Muhasebe Haftası’nda Balıkesir SMMM Odası

Bandırma’da resmi tören ile kutlanan Muhasebe Haftası’nda Balıkesir SMMM Odası Bandırma İlçe Temsilcisi Yusuf Can, Mali Müşavirlerin finansal sağlığın korunmasında kritik bir rol üstlendiğine dikkat çekti.
Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Bandırma Temsilciliği, 1-7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören düzenledi.
Törene, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Yeloğlu, Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Cengiz, Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Bandırma İlçe Temsilcisi SMMM Yusuf Can, Bandırma Ticaret Borsası (BTB) Genel Sekreteri Ertunç İşbay ve muhasebeciler katıldı.
Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Bandırma İlçe Temsilcisi SMMM Yusuf Can’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Yusuf Can, muhasebe mesleğinin Türkiye ekonomisindeki yeri ve önemine vurgu yaptı.

“MALİ MÜŞAVİRLER, EKONOMİK VERİLERİN GÜVENİLİRLİĞİNİ SAĞLAMAKTADIR”

Muhasebe Haftası kapsamında muhasebe mesleğinin iş dünyasına ve ekonomiye katkılarından bahseden Yusuf Can, şunları söyledi:
“3568 sayılı Meslek Yasası ile 129 bin Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, 5 bin Yeminli Mali Müşavir ve 18 bin stajyer, TÜRMOB çatısı altında ülke genelinde faaliyet göstermektedir. Mali Müşavirler, işletmelerin finansal sağlığını koruma ve güçlendirme misyonunu üstlenerek, ekonomik verilerin şeffaf ve güvenilir şekilde kayıt altına alınmasını sağlamaktadır.
Vergi sisteminin işleyişi, finansal yönetim ve denetim süreçlerinde kritik bir rol oynayan meslek mensupları, kamu maliyesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Küresel ölçekte Mali Müşavirlik mesleği, dijitalleşme, yapay zekâ ve büyük veri analitiği ile hızla dönüşmekte, bu değişimlere uyum sağlamak için sürekli eğitim ve teknolojik adaptasyon önem kazanmaktadır.
Mali Müşavirler, sürdürülebilirlik yol haritaları çizerek işletmelere rehberlik etmekte, yeşil finansman ve sürdürülebilir raporlama standartlarına hâkim olarak şirketlerin çevresel riskleri yönetmesine yardımcı olmaktadır.”

HABER MERKEZİ