Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da “Minik eller, büyük hayaller”

Bandırma Halk Eğitimi Merkezi

Bandırma Halk Eğitimi Merkezi tarafından yürütülen proje kapsamında minik öğrenciler geleneksel Türk el sanatları ile buluşturuldu.

Bandırma Halk Eğitim Merkezi’nde yürütülen “Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor” projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında düzenlenen “Minik Eller, Büyük Hayaller” etkinliği ile öğrenciler geleneksel Türk el sanatları ile buluştu. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikte geleneksel Türk el sanatları öğrencilere tanıtılarak ve kültürel mirası aktarmak amaçlandı. Etkinliğe katılanlar arasında; Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler yer aldı. Ebru Sanatı’nda Eğitmen Zekiye Tatlı, Seramik’te Eğitmen Nail Yurdusev ve Tokat Tahta Baskı’da ise Eğitmen Dilek İkizçelli öğrencilere eğitim verdi.

GELENEKSEL SANATLAR NESİLDEN NESLE AKTARILIYOR

Düzenlenen etkinlik ile çocukların yaratıcılık ve sosyal becerilerini artırmayı amaçladıklarını belirten
Bandırma Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Özdemir, “Minik Eller, Büyük Hayaller” etkinliğinin geleneksel sanatları yaşatmayı ve nesilden nesle aktarmayı amaçladıklarını vurguladı. Müdür Özdemir, “Yürüttüğümüz proje kapsamında yapılan “Minik Eller Büyük Hayaller” temalı etkinliğimiz Şehit Teğmen Doğuş Uran Anaokulu, 17 Eylül İlkokulu ve Ticaret Borsası Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerle birlikte geleneksel sanatları yaşatmak ve bunları nesilden nesle aktarmak için yapılmaktadır. Amacımız kültürel mirasımıza ilgi duymak, öğrencilerimizde var olan yetenek ve ilgi alanlarınızı geliştirmektir. Müdürlüğümüzce ilçemizdeki farklı okulların talepleri doğrultusunda proje kapsamında yapılacak etkinliklerin yıl boyunca devam etmesini planlıyoruz.” dedi.

HABER MERKEZİ