Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da kiralar uçtu

Türkiye genelinde yaşanan gayrimenkul

Türkiye genelinde yaşanan gayrimenkul kira artışlarından Bandırma da nasibini aldı. Bandırma’dan gayrimenkul ilan sitelerine verilen 50 bin liraya kiralık daire dikkat çekti.

Türkiye genelinde ekonominin kötüye gitmesi ve Türk Lirasının değer kaybetmesi nedeniyle ev kiralarında büyük bir artış yaşandı. Artan kiralardan en fazla etkilenenler ise sabit gelirli vatandaşlar oldu. Bandırma’da kiralık daire ücretleri, eşyalı-eşyasız olmak üzere değişiklik gösterirken bulunduğu mahalle de kiraları etkiliyor.  

EN PAHALI MAHALLE PAŞAKENT MAHALLESİ

Geçmişte de ev kiralarının yüksek olduğu Paşabayır ve Paşakent Mahalleleri yaşanan artışlar ve enflasyonun etkisiyle zirveye oturdu. Gayrimenkul ilan siteleri temel alındığında Bandırma’da en yüksek fiyatlı kiralık daire 50 bin liraya Paşakent Mahallesi’nde bulunuyor. Bandırma genelinde en düşük kiralık daireler ise 5 bin liraya ulaşmış durumda. 50 bin liralık kira bedeliyle sarı sitede yer alan daire bulunduğu Paşakent Mahallesi’nde ise en düşük kiralık daire fiyatları 8 bin lira civarında.

VİLLA FİYATLARI DUDAK UÇUKLATIYOR

Kira fiyatlarında en geniş yelpazeye sahip mahalle ise 17 Eylül. Bu mahallede de eşyalı olarak ilana verilen bir dairenin fiyatı 15 bin liraya ulaşmış durumda.  En düşük kiralık daireler ise 6-7 bin liradan başlıyor. Kira ve satılık daire fiyatlarıysa adeta artık gün gün değişiyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin açılması ve çok sayıda öğrencilerin kente gelmesinin de kiralardaki artışa neden olduğu düşünülüyor.

Haber: N. Canan Zivane