Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da kelimelerin büyüsü kitaplarla hayat buldu

5’inci Bandırma Kitap Günleri

5’inci Bandırma Kitap Günleri başladı. 30 Eylül’den 7 Ekim’e kadar sürecek olan Bandırma Kitap Günleri’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

5’inci Bandırma Kitap Günleri’nin açılış töreni gerçekleşti. Yoğun katılımla gerçekleşen açılışa; İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, Erol Mütercimler, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“YOLUMUZU AÇACAK OLAN BİLGİDİR”

Önümüzdeki günlerde aydınlık ve karanlığın savaşacağını belirterek yerel seçimlere işaret eden İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, “Önümüze ışık koyacak olan, yolumuzu açacak olan bilgidir, donanımdır, tecrübedir, aydınlanmadır. İşte bu güzel kitaplardır. Onun için sevgili başkanımıza, bizi bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Bize katkı sağlayan bütün yazarlarımıza ve şu anda yanımızda olan çok değerli dostumuz Erol Mütercimler’e de çok teşekkür ediyorum. Türkiye laik, demokratik bir hukuk devleti olarak kuruldu. Bundan sonra da öyle olacak. Tarihin sonuna kadar o şekilde yolumuza devam edeceğiz. Aydınlık ve karanlığın mücadelesinde daima aydınlık kazanacak. Doğruyla yanlışın mücadelesinde doğrular, hukukla despotizm mücadelesinde hukuk kazanacak. Türkiye kazanacak. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“KİTAPLARIN GÖLGESİNDE HEP BİRLİKTE BULUŞUYORUZ”

Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümünde kitap günleri etkinliğinin gerçekleştirilmesinden gurur duyduğunu söyleyen Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Kentimizin kültür ve sanat kimliğine büyük katkı sunan ve bu yıl 5’incisini gerçekleştirdiğimiz Bandırma Kitap Günlerimizin açılış günün de 100 yıllık Cumhuriyetimizin ışığında, kitapların gölgesinde hep birlikte buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bandırma geçmişten bugüne kültür ve sanat kimliğini çeşitlendirmiş, birbirinden değerli medeniyetlerin bıraktığı izlere sahip çıkmış bir kenttir. 100 yıllık şanlı Cumhuriyetimizin ışığında, aydınlıkla, gelecekle, bilgiyle, kültürle ve kitaplarla buluşacağımız, tarihin güvenilir limanı Bandırma’dan, kağıttan gemilerle, kitapların derinliğine yolculuğa çıkacağımız Kitap Günleri programımızın kentimizin kültür hayatı için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Program protokolün kitap stantlarının açılışını yapmasıyla devam etti. Ardından Erol Mütercimler’in söyleşisi ile devam etti. Bandırma’ya gelmenin kendisi için önemli olduğunu belirten Mütercimler, Bandırma’nın kurtuluş mücadelesinde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Haber: M. Nur Uysun / Selin Girgin