Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da ilk Ekoloji Film Festivali seyirciyle buluştu 

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Bandırma Ekoloji Film Festivali başladı.

Bandırma Belediyesi, yeni bir kültür ve sanat festivaline daha imza attı. Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Bandırma Ekoloji Film Festivali, Barış Manço Kültür Merkezi’nde başladı. Dünyayı tehdit eden ve büyüyen Ekolojik sorunlara ayna tutacak olan festivalin ilk gününde Aşağı, Yukarı ve Yana isimli belgesel sinemaseverler ile buluştu. Yönetmenliğini Anushka Meenakshi, Iswar Srikumar’ın üstlendiği belgesel Bandırmalılar tarafından ilgiyle izlendi. 

3 adaylığından 2 ödülü olan belgesel, Nagaland’ın Myanmar sınırında yer alan Phek kasabasındaki pirinç çiftçilerini anlatıyor. Pirinç yetiştiricileri hep birlikte çalışarak kara çalı tarlaları hazırlıyor, fidanlar dikiyor ve mahsulü kaldırarak dik bayırdan yukarıya doğru taşırken şarkılar söylüyorlar.

FESTİVAL 4 GÜN SÜRECEK

BIFED festival seçkisinden filmlerin yer aldığı festival, Bandırma Belediyesi, Atölye Gölge, Filmkoop ve Panderma Kültür Sanat iş birliğiyle gerçekleşecek. 14-15-16-17 Kasım tarihleri arasında birçok filmi Bandırmalılar ile buluşturacak olan festivalin biletlerine Barış Manço Kültür Merkezi’nden ulaşılabileceği belirtildi.

“EKOLOJİK SÜREÇLERİ İLGİLENDİREN SORUNLAR İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

Ekolojik mücadelenin yaşamın diğer alanlarında verilen mücadeleden bağımsız olmadığını söyleyen Atölye Gölge’de gönüllü olan Sinem Atay, “BIFED kendi deyimiyle ‘dünyanın dertleri ve zenginlikleri’ ile ilgileniyor. Kentimizde, ülkemizde ve dünyamızda yaşanan küresel ısınma, su kaynaklarının azalması, ormansızlaşma, toprak, hava ve su kirliliği gibi ekolojik süreçleri ilgilendiren sorunları göz önüne aldığımızda biz de bu amaçla yola çıkıyoruz. Günümüzde yaşadığımız sorunların bir kısmı bu insan-doğa ikiliğine dayanırken, yaşamın diğer alanlarında karşılaştığımız ikiliklerle de yakından ilişkilidir. Bu nedenle ekolojik mücadele yaşamın geri kalan alanlarında verilen mücadeleden bağımsız değildir. Biz de Atölye Gölge ekibi olarak bu mücadelede yerimizi alıyoruz. Umuyoruz etkinliğimiz hali hazırda bu konu üzerine düşünenlere ve çalışanlara yeni alanlar açar ve daha önce ekoloji ile ilgilenmeyenlerin de kafasında en azından birer soru işareti bırakabilir.“ dedi.

Haber: Selin Girgin