Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da hamsi bolluğu şubata kadar sürecek

Bandırma’da hava koşullarının normal

Bandırma’da hava koşullarının normal kış şartlarına göre iyi seyretmesi küçük balıklarda bolluğu beraberinde getirdi. Sezon başından beri hamsi ve istavrit balıklarında bolluk yaşandığı söyleyen Metin Çokgezenler, “Havaların güzel gitmesi nedeniyle denizlerimizde balık çoğaldı. Özellikle hamsi balığı Marmara Bölgesi’nde çok çıkıyor ve fiyatları da piyasaya göre gayet uygun. Hamsinin yanında istavrit balığı da şu anda denizlerimizde çok ve özellikle Karadeniz’de daha bol tutuluyor.” diye konuştu.

“HAMSİ BOLLUĞU OCAK, ŞUBAT AYLARINA KADAR DEVAM EDECEK”
Şubat ayına kadar bolluk yaşanacağını kaydeden Çokgezenler, “İstavrit balığı kilosu 80-100 lira arasında değişiyor. Hamsiyi ise 70-100 lira arasında satıyoruz. Karadeniz mezgiti gelmeye başladı. Tekir balıkları bu sene az olduğu için çinekop da yok. Tekir balığının kilosu 400-500 lira arasında değişiyor. İri karidesin kilosu 200 liraya geliyor. Havalar biraz daha böyle iyi giderse bir süre daha hamsi tüketebileceğiz. Hamsi bolluğu ocak, şubat aylarına kadar devam edecek. Şubat ayından sonra biz balıkçılar da nasıl bir durum olacağını hep birlikte göreceğiz.”dedi.
“ŞİMDİ MEZGİT VE HAMSİNİN EN LEZZETLİ OLDUĞU ZAMANLAR”
Bu mevsimde hamsinin yanı sıra mezgit tüketmenin faydalı olacağını söyleyen Balıkçı Çokgezenler, “İri mezgit çok tatlı olur. Özellikle mısır unuyla pişirilip de tüketilmesini öneriyoruz. Şimdi mezgit ve hamsinin en lezzetli olduğu zamanlar. Vatandaşlarımıza en az haftanın bir günü muhakkak mezgit tüketmelerini öneriyoruz. Hafif bir balık olduğu için özellikle çocuklar çok seviyor. “diye konuştu.
Haber: M. Nur Uysun