Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da erkekler arasında perma ve keratin bakımı moda oldu

Bandırma’da Berberler ve Kuaförler

Bandırma’da Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, berberlerde yılbaşından sonra fiyatlarda güncellemeye gitti. Yapılan güncellemeye göre saç kesimi 150, sakal tıraşı ise 80 lira oldu.
Bandırma Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, artan enflasyon, girdi maliyetleri ve asgari ücrete zam gelmesi nedeniyle berberler için fiyat tarifesini güncelledi. Yapılan güncellemeye göre; saç kesimi 150, sakal tıraşı ise 80 lira olarak belirlendi. 23 yıldır Berberlik yapan Cihan Eröz, bu meslekte çalışan bir ustanın vasıflı sanatkâr olduğunun altını çizerek asgari ücretin üstünde maaş alması gerektiğine dikkat çekti. Eröz, “Pandemi döneminden beri ülke genelinde bir fiyat artışı söz konusu. Asgari ücret, sigorta bedelleri ve kira fiyatlarının artması gibi durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Günlük yaptığımız tıraş sayısı ile istenilen gelir elde edilemeyeceği için fiyatlarda güncelleme yapıyoruz. Kadın ve erkek kuaförü olmak üzere 2 şubemizde toplam 21 eleman çalışıyor. Ben yetiştirecek çırak sıkıntısı yaşamıyorum ama gençler bu mesleğe artık yönelmiyor. Çünkü birçok iş yerinde sigorta yapmıyorlar ve asgari ücretin altında çalıştırıyorlar. Bu meslekte en büyük dezavantaj, kazançların düşük olması nedeniyle artık çalıştıracak usta bulunmaması. Bu işi yapmak bir sanattır ve insanlar bu meslekte çalışanların vasıflı bir sanatkâr olduğunu atlıyor. 12 saati baz aldığımızda bir ustanın asgari ücretin üstünde maaş alması gerekiyor.” dedi.

“BU YIL ERKEKLER ARASINDA KERATİN, PERMA VE GRİ SAÇ MODA”

Erkeklerin kadınlardan daha fazla bakım yaptırdığını söyleyen Eröz, “Yazın zam gelmesine rağmen fiyatları değiştirmediğim için yılbaşından sonra fiyatlarda piyasanın bir tık üstünde değişiklik yaptım. Saç kesimi 200 lira, sakal tıraşı 70 lira, saç maskesi ise 100 lira oldu. Bugün en kötü işletmelerde bile saç tıraşı 150 lira. Benim müşterilerim yaptığım zam oranına rağmen fiyatı az buluyorlar. Çünkü bir erkek saç, sakal tıraşı, ağda, cilt bakımı gibi birçok işlem yaptırıp, uygun fiyata buradan ayrılıyorlar. Bu yıl özellikle keratin bakımı, perma, gri saç ve ‘fatih tipi sakal’ denilen kısadan uzuna sakal kesimi yaptırmak için çok müşteri geliyor. Erkekler arasında bunlar moda oldu. Cilt bakımına gelen müşteri sayım da çoğaldı. Erkekler gerçekten kadınlardan daha bakımlı. Kadınlar belli işlemler için ara sıra gelirken erkek müşterilerimiz ise haftada bir bakım yaptırmaya geliyor.” diye konuştu.

“YAZ SEZONUNDA FİYATLARI GÜNCELLEYECEĞİZ”

Düğün sezonu için randevuların şimdiden başladığını kaydeden Eröz, “Geçen yıl yaz ayında düğün sezonumuz çok yoğun geçti. Bu yıl da daha sezon başlamamasına rağmen Ocak ayının başından beri 6-7 damat çıkardık. Kadın kuaförünün açılışını 4 ay önce gerçekleştirdik. Şimdiden düğün sezonu için 30 gelin randevusu alındı. Yeni açıldığımız için fiyatlar piyasanın bir tık altında seyrediyor. Yaz sezonunda fiyatları güncelleyeceğiz. Bir damadın kuaför masrafı cilt bakımı, saç-sakal tıraşı, manikür-pedikürü ile bin lira bin 500 lirayı buluyor. Gelinlerin ise isteklerine göre henüz fiyatları arttırmadığımız için 3 bin ila 7 bin lira arasında değişiyor. Yazın bu fiyatlar minimum 5 ila 15 bin arasında seyredecek.” dedi.
Haber: Selin Girgin