Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da Can Atalay için basın açıklaması

TİP Hatay Milletvekili Can

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Gezi Parkı Dava’sında tutuklanmasının 223’üncü gününde TİP Bandırma İlçe Örgütü, Atalay’ın serbest bırakılması için açıklama yaptı.

TİP Bandırma İlçe Örgütü, Gezi Parkı Davası’nda tutuklanan Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılması için Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “Can Atalay’a özgürlük!” sloganları atıldı. TİP Bandırma İlçe Başkanı Şerife Sevim Şenel, Can Atalay’ın tutuklanmasının 223’üncü günün olduğunu belirterek özgürlüğünün gasp edildiğini söyledi. Şenel, “Bugün, Hatay Milletvekilimizin Silivri’deki esaretinin 223’üncü günü. Anayasa Mahkemesi 21 Aralık’ta Can Atalay’ın başvurusu hakkında ‘seçme, seçilme ve Siyasi faaliyette bulunma hakkı’ ve ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı’ ile ‘Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının’ ihlal edildiğine ve tahliyesine hükmetti. Kararı uygulamakla yükümlü olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise iki gündür dosyayı incelememiş ve hala bir karar vermemiş durumda.” dedi.

“GELİNEN NOKTADA HUKUKİ BİR TARTIŞMA KALMADI”

Can Atalay’ın bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini belirten Şenel, “Üzerinde cüppe bulunan ve hakim koltuğunda oturan kişilerin Anayasa Mahkemesi kararını keyfi şekilde bekleterek uygulamaması kabul edilemez bir sorumsuzluktur. Gelinen noktada hukuki bir tartışmanın kalmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Şimdi yapılması gereken tek şey tahliye kararının uygulanarak Milletvekilimiz Can Atalay’ın tahliye edilmesidir.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ni bir kez daha uyarma gereği duyuyoruz. Sorumsuz ve keyfi davranışlarla Can Atalay hakkındaki tahliye kararı vermekten kaçınma haline derhal son verilmelidir.Hatay halkının iradesi olan milletvekilimizin özgürlüğü bir dakika daha gasp edilmemeli ve Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin