Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da bir mahallenin adı değişti

Bandırma Belediye Meclisi Aralık

Bandırma Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nda Yenice Mahallesi’nin ismi “Sahil Yenice” olarak değiştirildi.

Bandırma Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı 5 Aralık’ta gerçekleştirildi. Kasım ayı olağan toplantısında meclis gündemine sunulan “Sahil Yenice” olarak bilinen Yenice Mahallesi’nin isim değişikliği yeniden gündeme geldi. Önceki toplantıda Bandırma halkı tarafından Sahil Yenice olarak anılan Yenice Mahallesi’nin isim değişikliği talebi oy birliği ile İmar ve İnceleme Araştırma komisyonlarına gönderilmişti.

İSİM KARIŞIKLIKLARI GİDERİLECEK

Talebin komisyonlar tarafından uygun bulduğunu belirten Belediye Meclis Üyesi Merve Polat, “İsim değişikliği, numara, abonelik gibi birçok şeyi etkileyen bir süreçti. Komisyonda, 2 tane Yenice Köyümüzün olması, bu mahallelerde adres ve postasına kadar birçok karışıklığın yaşanıyor olması nedeniyle bu durumun önemli bir sorun olduğuna kanaat ettik. Komisyon, Yenice Mahallesi’nin tüm halkın aklına yerleştiği haliyle Sahil Yenice Mahallesi olarak değiştirilmesinin meclis tarafından onaylanmasının uygun olacağına karar verdi.” dedi.

“SAHİL YENİCE OLARAK BANDIRMAMIZA HAYIRLI OLSUN”

Meclis toplantısına katılan Sahil Yenice Mahallesi Muhtarı Nuri Varlık, “Sahil Yenice 1924 yılında Selanik Kavala’dan gelen Bandırma’nın 17 kilometre doğusunda olan güzel bir köy. İsminin Sahil Yenice olmasını halk dilinde herkes biliyor fakat resmiyette sıkıntı yaşıyoruz. Ben en son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İlçe Seçim Kurulu’ndan yanlışlıkla Sahil Yenice diye Yeni Yenice köyünün seçmen listesini almıştım ve geri iade ettim. Sahil Yenice olarak Bandırmamıza hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu. Yenice Mahallesi’nin adının “Sahil Yenice” yapılmasına mecliste oy birliği ile karar verildi.

Haber:M.Nur Uysun