Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da balıkçı kazanmaya hazır

1 Eylül’de av yasağının

1 Eylül’de av yasağının kalkması ile birlikte balık sezonu Bandırma’da da açılıyor. Sezon hazırlılarını sürdüren balıkçılar yeni sezonda fiyatların balık bolluğuna göre değişeceğini söyledi.

Av yasağı süresince küçük tekneler sayesinde geçinen balıkçılar sezondan umutlu. Bandırma Balık Hali’nde balıkçılık yapan Sezgin Acar, sezonun açılmasıyla balıkçıların yüzünün güleceğini söyledi.

“SEZONU HAMSİ BOLLUĞU İLE AÇACAĞIZ”

Balık sezonunun 1 Eylül’den 15 Nisan’a kadar süreceğini söyleyen Sezgin Acar, “Sezonun açılmasıyla özellikle hamside beklentimiz oldukça yüksek. Kayıkçılara göre bu sezonu hamsi bolluğu ile açacağız. İstavrit, Lüfer ve Çinekop’tan da umutluyuz ancak bu sezon palamut olmayacağı söylendi.” dedi.

“TEZGÂHLARIMIZDAKİ BOLLUK İÇİN GÜN SAYIYORUZ”

Balıkçıların sezon başlangıcından 1 hafta önce hazırlıklara başladığını belirten Acar, “Sezonun açılmasına hazırlık yapıyoruz. Tezgâhlarımızı temizleyip boyuyoruz. Işıklarımızı yapıyoruz. Ağustos ayı zaten çok esintili geçti. Ufak balıkçılar da balık tutamadı. Bu nedenle yazın fazla balık olmadı. Tezgâhlarımızdaki bolluk için gün sayıyoruz.”diye konuştu.

“BALIK BOL ÇIKARSA UCUZ OLUR”

Yeni balık sezonunda balık tezgâhlarındaki fiyatların bolluğa göre değişeceğini belirten Balıkçı Acar, “Sezonda balık bol çıkarsa ucuz, az çıkarsa biraz daha pahalı olur. Balıkçılık böyle bir şey yani. Sardalya sezondan önce kilosu 200-300 lira arasında gitti. Normalde 100 liradan satılan istavriti kilosu 300 liradan sattık. Çünkü az balık çıktı. Hamsi bol çıkarsa 70-80 lira o civarında satılır. Balıkçının işi hep kısmet.”dedi.

Haber: M. Nur Uysun