Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da balık ucuz ama balıkçı mutsuz

Bereketli başlayan balık sezonu

Bereketli başlayan balık sezonu mazota gelen zamlarla sarsıldı. Bandırmalı genç Balıkçı Ediz Keray, “Böyle giderse balıkçının durumu vahim görünüyor.” dedi.

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte balık bolluğu hem balıkçının hem de vatandaşın yüzünü güldürmüştü. Mazota gelen zamlar ve artan giderler balıkçıların sevincini yarıda bıraktı. Balık bolluğu nedeniyle balık fiyatlarının düştüğünü belirten genç Balıkçı Ediz Keray, sattıkları balıktan elde edilen gelirin, giderleri zor karşıladığını belirtti.

Balıkçıların çok büyük umutlarla sezona başladığını söyleyen Balıkçı Keray, “Sezona başladığımız 1 buçuk ayda balık bolluğu bizi mutlu etti. Sezona güzel başladık müşterimiz de bol oldu. Ancak sürekli mazota ve diğer giderlere yeni zamlar geliyor. Balık daha ucuz olacakken giderlerimizi karşılasın diye daha pahalıya satmak zorunda kalıyoruz. Böyle giderse balıkçının durumu vahim görünüyor. Mazota daha yeni 2 buçuk lira zam geldi. Biz de 50 liraya balık satmak isteriz ama gelen balık mazot giderini karşılamıyor.” dedi.

“ÇİNEKOP SEZONU YAKLAŞIYOR”

Balık fiyatlarının bu şartlar düşünüldüğünde uygun olduğunu söyleyen genç Balıkçı Keray, “Şu an denizden hamsi yoğunlukta çıkıyor. Yerli hamsinin kilosunu 80 liraya satıyoruz. Bu sene palamut kendini göstermedi. Yerli kolyoz çıkıyor. Kolyoz (uskumru) balığının kilosu 100 lira. Ege Denizi’nden çıkan karides var 200 lira. Bu ara lüfer çıkmaya başladı, onun da tanesi 150- 200 lira arasında değişiyor. Yerli levrek ve çipuranın tanesi 100 lira. Havaların soğumasıyla birlikte çinekop sezonu yaklaşıyor. Çinekoptan beklentimiz oldukça yüksek. Geçen sene kilosu 120 liradan satıyorduk. Bu sene de ortalama 150-160 liradan satılır diye tahmin ediyorum.” diye konuştu.

Haber: Mihriban Nur Uysun