Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da balık tezgâhlarında ucuzluk

Balık sezonu Bandırmalı balıkçılara

Balık sezonu Bandırmalı balıkçılara bereketli geldi. Bandırma’da balık sezonunun açılmasıyla balık tezgâhlarındaki hamsi, sardalye ve istavritin fiyatı birkaç hafta içinde düştü. Balıkta bolluk oldukça fiyatlar daha da düşüyor.

Bandırma’da av sezonunun açılmasıyla birlikte balıkçıların yüzü güldü. En çok çıkan balıklar sardalye, hamsi ve istavritin fiyatı düştü. İlk gün kilosu 100 liradan satılan yerli hamsinin fiyatı birçok tezgâhta 50 liradan satılıyor. Vatandaşlar balık tezgâhlarındaki uygun fiyatlardan oldukça memnun.

BALIK FİYATLARI YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Sezonun ilk haftasında bol miktarda çıkan ince balıklar tezgâhlarda oldukça uygun fiyatlarda satılmaya devam ediyor. Bandırma’da balıkçı tezgâhlarında uygun fiyatlara yer alan balıkların kilo fiyatları şu şekilde; Yerli sardalye 35 lira, yerli hamsi 50 lira, sarıkanat istavrit 60 lira, iri sardalye 70 lira, uskumru 70 lira, ada mercanı 50 lira, Erdek sardalye 70 lira

EKİM AYINDA FİYATLAR DAHA DA DÜŞEBİLİR

Ekim ayında fiyatların daha da düşebileceğini belirten Bandırmalı Balıkçı Sezgin Acar, “Balık tezgâhlarında fiyatlar gayet uygun. Halkımızın balık yemesini istiyoruz. Sezon açılır açılmaz hamsinin kilosu 100 liraydı. Şimdi 50-70 lira civarına düştü. Hamsi bolluğu devam ederse ekim ayında daha da düşebilir. Büyük balıklarda hala bir şey görünmüyor. Sezon balıkçılar olarak bize iyi geldi.” dedi.

Haber: M. Nur Uysun