Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da 5 okul daha hizmete girecek

2023 Eğitim-Öğretim yılını değerlendiren

2023 Eğitim-Öğretim yılını değerlendiren Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma’da öğrencilerin büyük başarılara imza attığını belirtti. Yatırımlar konusunda da bilgi veren Aslan, 2024 yılında 5 okulun daha hizmete girmesini planladıklarını söyledi.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, 2023 yılını değerlendirerek Bandırma’da öğrencilerin önemli başarılara imza attığına dikkat çekti. Aslan, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her yıl kendimizi biraz daha geliştirdiğimizi düşünüyoruz. 2023 yılını geçtiğimiz yıllara göre daha verimli geçirdik. Pandemi döneminde uzaktan eğitim sürecinin etkileriyle yüzleşmeye devam ediyoruz. Uzaktan eğitim sürecini iyi değerlendirdik ve normal eğitime döndüğümüzde olumsuz etkilerini minimalize ettik. Akademik anlamda çok büyük bir kayıp yaşamasak da toplu yaşam kültürünün yeniden kazandırılması, öğrencilerin adapte edilmesi, sosyal ortamlardaki davranışların yeniden düzenlenmesi gibi süreçlerle ilgili sorunlar yaşadık. Bunları da eğitim süreci içinde ilgili kazanımlar yoluyla gidermeye çalışarak atlattık. ” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE BAŞARI ELDE ETTİ”

2024 yılında 5 okulun açılışının yapılacağını kaydeden Aslan, “2023 yılı yoğun bir çalışma temposuyla geçti ve geçmişe ait eksikliklerimizi tamamladık. Bandırma eğitim ve öğretim sürecinde akademik anlamda sürekli üstüne koyarak ilerleyen bir ilçe. Bu yıl üniversiteye gönderdiğimiz öğrenci sayımız geçmiş yıllara göre artış gösterdi. Öğrencilerimiz (LGS) Liselere Geçiş Sınavı’nda Balıkesir ortalamasının hatta Türkiye ortalamasının üzerinde başarı elde etti. Bandırma halkının, öğretmenlerin eğitime olan ilgisi ve öğrencilerin azimle çalışması da bu başarıları destekliyor. 2023 yılında eğitim alt yapısında önemli yatırımlar hayata geçirdik. 2023 yılında çalışmalarını başlattığımız 5 okulun açılışını 2024 yılının yaz aylarına yetiştirmeyi planlıyoruz. Hedeflediğimiz birçok konuyu hayata geçirmiş olacağız. Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul öncesinde, ilköğretimde ve ortaöğretimde hiçbir ihtiyacımız kalmadı. Özel eğitim konusunda da yine Türkiye çapında en iyi durumda olan ilçelerden biriyiz.” diye konuştu.
Haber: Selin Girgin