Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da 1000’in üzerinde çift dünya evine girdi

Bandırma Belediye Başkanlığı Evlendirme

Bandırma Belediye Başkanlığı Evlendirme Dairesi, 2023 sezonunda yaklaşık 1100’ün üzerinde çifti evlendirmiş olacak.

Düğün sezonu ekim ayı itibariyle sona erdi. Düğün sezonunun en yoğun olduğu haziran, temmuz ve ağustos ayında Bandıma Evlendirme Dairesi’nde 500’ün üzerinde nikâh kıyıldığı belirtildi. Bandırma Belediyesi Nikâh Memuru Dilek Oğuz Algan, aralık ayının sonunda toplam 1150’ye yakın çiftin bu sene içinde evlenmiş olacağını söyledi.

Her sene Bandırma’da evlenen çift sayısının 1100 civarında olduğunu belirten Bandırma Belediyesi Nikâh Memuru Dilek Oğuz Algan, “Bu yıl içinde aralık ayının ilk haftasına kadar toplam 1105 çiftimizin nikâhını kıydık. 2022 yılında toplam 1150 çifti evlendirmiştik 2023 yılının sonunda da sayının 1150 civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bu sene düğün sezonu oldukça yoğun geçti. Özellikle temmuz ve ağustos ayları en çok nikâh kıydığımız aylardı. Temmuz ayında yaklaşık 200 nikâh kıyıldı. Ağustos ayında da 180 civarında çiftimizi evlendirdik.”dedi.

“BU SEZON BİR GÜNDE 17 NİKÂH KIYDIĞIM OLDU”

Düğün sezonu olan 6 ayın yoğun, kalan 6 ayın ise durağan geçtiğini belirten Memur Algan, “Yaz aylarını da kapsayan 6 ay içinde her yıl ortalama 600-700 civarında nikâh kıyıyoruz. Bu düğün sezonunda temmuz ayında bir günde 17 nikâh kıydığım oldu. Mayıs ayı gibi yoğunluğumuz başlıyor, kasım ayı gibi azalıyor. Düğün sezonunda hafta sonları oldukça yoğun oluyor. Cumartesi, pazar günleri ortalama 20-25 nikâh kıydık. En durgun olduğumuz aralık ayında 30-40 nikâhı anca görüyoruz.” diye konuştu.

Haber: M. Nur Uysun