Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da 100.yıl için alternatif çelenk töreni yapıldı

Bandırma’da 29 Ekim Cumhuriyet

Bandırma’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen resmi törenin ardından alternatif tören düzenlendi. CHP Bandırma İlçe Başkanlığı önderliğinde düzenlenen törende siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

“SAVAŞARAK BİZE VATAN YARATMIŞ BİR MİLLETİN TORUNLARIYIZ”

Programın açılış konuşmasını CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak gerçekleştirdi. Atak, “Uzun ve çok zorlu mücadelelerin ardından yokluğa, yoksulluğa ve devasa borçlara rağmen ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları sayesinde, milletin topyekun inancıyla imkansızlıklar içerisinde yüzyıl önce bugün varlığımızın sebebi Cumhuriyet’imiz ilan edildi. Hepimiz büyük acıların ve yoklukların içinde savaşarak bize vatan yaratmış bir milletin torunlarıyız. Türkiye Cumhuriyeti bu coğrafyaya yüz yıl önce güneş gibi doğmuş, imrenilen, kıskanılan ve örnek alınan bir devlet olmuştur. Ulu Önderimiz Atatürk sadece bu topraklar için değil, çağdaş ve medeni bir toplum olmak için de büyük savaş vermiştir. Halkın egemenliğini ve iktidarını kazandığı 29 Ekim 1923 herkesi eşit kılan insanlarımızın kulluktan vatandaşlığa kavuştuğu, kadının 2’nci sınıf olmaktan kurtulduğu dönemin başladığı gündür. 29 Ekim 1923 egemen devletlerin bu topraklar üzerindeki hayallerinin suya düştüğü gündür. 29 Ekim 1923 çağdaş ülkelerle yarışacak, şanlı, şerefli bir ülkenin doğum günüdür.” dedi.

“NAMUSTUR BIRAKTIĞINIZ CUMHURİYET”

Konuşmasında Kemalizm’in Cumhuriyet’in kuruluş felsefesi olduğuna değinen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş, “İçinde yaşadığımız zor günlerde, geleceğimizi mutlu yarınlara taşımamızın yegâne yolu, demokratik Cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Ey bizlere bu günü kazandıran şehitler, ey hürriyet yolunda can veren koçyiğitler, kınalı gelinler, ey kahraman Atatürk; sizlere minnettarız. Canımızdan azizdir bıraktığınız emanet. Rahat uyuyun. Nöbette bizler varız. Çünkü şereftir, namustur bıraktığınız Cumhuriyet.” dedi.

“NİCE YÜZ YILLARA”
Yeni yüzyılda eğitim sisteminin Cumhuriyet’e yakışır bir konuma getirilmesi gerektiğinin altını çizen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şube Başkanı Ece Başaran, ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaşmasının gururunu ve sevincini yaşarken Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Büyük Atatürk’ün çağdaşlaşma hedefine ulaşma yolunda laik ve bilimsel eğitim ile çalışmalarımızı arttırarak devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı kutlu olsun. Nice yüz yıllara…”diye konuştu.

“CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Cumhuriyet’in kuruluşunun onur ve gururunu yaşadığını söyleyen Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Atatürk’ün izinde; her şeyden önce inancın, azmin, kararlılığın, cesaretin ve milli bağımsızlığımızın tescili Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın büyük onur ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizi demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, sosyal devlet gibi çağdaş devletlerin ilkeleri ile taçlandıracak ve dünyada daha saygın bir konuma gelmesi için hiç durmadan çalışacağız. Askeri dehasıyla, cesaretiyle her türlü zorluğa göğüs geren, yılmayan, ulusuna önderlik eden Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimize sahip çıkmaya ve onu yüceltmeye sonsuza kadar devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yıl dönümünü ve tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı cani gönülden kutluyorum.” dedi.

Haber: M. Nur Uysun / Selin Girgin