Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma sokaklarında hâlâ Beter’in izi var

Bandırma halkı tarafından sevilen

Bandırma halkı tarafından sevilen ve Beter lakabıyla tanınan Metin Çokgezerler, ölümünün üstünden yıllar geçmiş olmasına rağmen unutulmuyor. Beter’in Sevgi Yolu’nda bulunan heykeli, şehre yeni gelenler ve şehrin yerlileri tarafından merak ediliyor.
SIKI BİR BANDIRMASPOR TARAFTARIYDI
Bandırma’nın sembol ismi haline gelen ve sıkı bir Bandırmaspor taraftarı olan Beter, 2015 yılında gittiği bir Gümüşhane deplasmanında geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşama veda etmişti. Eski Dönem Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından kimsesizlerin kimsesi Beter’in ve yanından ayırmadığı köpeği Ciguli’nin Sevgi Yolu’nda bir banka heykeli diktirilmişti.
Beter’in ölüm haberi TRT 1 dizisi Zengin Kız Fakir Oğlan’da da verilmişti. Kimselere zararı olmayan Beter, Bandırma sokaklarında sürekli gezer, Bandırmalılarla diyaloğa girer şakalaşır, gülerdi. Kimselerden lafını esirgemez, onunla dalga geçmeye çalışanı pişman eden bir duruş sergilerdi. Bandırma’nın sokaklarında yaz kış demeden köpekleriyle birlikte sabahlardı. Beter’in ölümünden sonra köpeği Ciguli, Ziraat Bankası’nın önünde Beter’in dönüşünü beklemişti.

TERCİHİNİ BANDIRMA SOKAKLARINDAN YANA YAPTI
Beter, çocukluğundan beri eskilerin tanıdığı bir isimdi. 80’li yıllarda ninesiyle birlikte sokaklarda dilenir, ninesini Çınarlı Mahallesi’ndeki evine bıraktıktan sonra Orkinos Kitabevi’nde çalışmaya giderdi. Sade sütü çok sevdiği için önce temizlik yapar ardından da sütünü içerdi. Hatta okumayı ve yazmayı öğrenmeye ikna edilmesi bile çok sevdiği sütü sayesinde olmuştu. Okuma yazma öğrenmeyi ancak sütünü içme şartıyla kabul etmişti.
BANDIRMALILAR OKUMA YAZMAYI ÖĞRETTİ
Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi ve Festival Komitesi Genel Sekreteri Nüvit Erten ile arkadaşları Rıfat ve Gülay tarafından kitabevinde ders çalıştırılarak harfleri çözmüş ve heceleyerek okumaya başlamıştı. Kitabevi’nde bir süre çalıştıktan sonra yaralama sonucu cezaevine giren Beter, gönüllü  avukat sayesinde cezaevinden çıkartıldı. Cezaevinden çıktıktan sonra yaşama tutunması için  Nüvit Erten, Beter’in isteği üzerine bir boya sandığı yaptırdı. Bir süre çalıştıktan sonra boya sandığını boyacılık yapamadığını söyleyerek teslim etti. Daha sonra halk arasında sinyalciliğe başlayarak tercihini Bandırma sokaklarından yana yaptı.
CENAZESİNE YÜZLERCE BANDIRMALI KATILDI
Bandırmaspor’un en büyük fanatiği olan Metin Çokgezerler, taraflarla birlikte her maça gider ve yakından takip ederdi. Bandırmaspor’un formasını giyer sokaklarda öyle dolaşırdı. Beter, çok sevdiği takımın Gümüşhanespor ile maçında kalp krizi geçirerek gözlerini hayata yumdu. Bütün ulusal kanallarda Beter’in ölüm haberi yayınlanmıştı. Onun ölümüne sadece Bandırmalılar değil herkes üzülmüştü. Bandırmaspor’un ezeli rakibi Göztepe de “Acının rengi olmaz başınız sağolsun…” dileklerinde bulunmuştu. Beter sonsuz yolculuğuna 10 Mart 2015’te uğurlandı. Cenazesini Bandırmaspor Kulübü Kronikleri Çınarlı Mahallesi’nden Haydarçavuş Camisi’ne getirmişti. Cami bahçesi ve sokaklar Beter’i sevenlerle doluydu. Tüm Bandırma Beter’in ölümüne üzülmüştü. Beter’in cenazesi şimdiye kadar görülmemiş bir kalabalıkla kaldırıldı. Her sabah Sevgi Yolu’nda çarşıdan geçenlerle selamlaşan, sohbet eden ve köpeğiyle birlikte orada oturan Beter’in bankının önünde paltosu, çiçekler, mumlar ve onun dönmesini bekleyen köpeği Ciguli vardı. Hiçbir zaman unutulmayacak olan Beter, bugün hala Sevgi Yolu’nda köpeği Ciguli’nin ve onun heykeliyle birlikte Bandırmalıların kalbinde yaşıyor..
Haber: Selin Girgin