Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma Kurtuluş Mezarlığı’na proje

Bandırma Belediye Meclisi’nin eylül

Bandırma Belediye Meclisi’nin eylül ayı toplantısının gündeminde, uzun süredir bakımsız ve bazı vatandaşlar tarafından kötüye kullanılan Bandırma Kurtuluş Mezarlığı ele alındı.

17 Eylül Mahallesi 682 Ada da bulunan Kurtuluş Mezarlığında yapılacak düzenlemeler ile ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Bandırma Belediyesi ile İşbirliği Protokolü yapılması hakkındaki Emlak ve İstimlak Müdürlüğü yazısı meclis gündemine sunuldu.

Kurtuluş Mezarlığı’nın Bandırma’nın kanayan yarası olduğunu söyleyen Başkan Tosun, “Şehrin içinde tarihi bir değeri olan Kurtuluş Mezarlığı Bandırma’nın karayan yarası halinde. Kimse girmediği ve yaşam alanı olmadığı için çeşitli olumsuz davranışlarla kullanılıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanı Koray Başa ile mezarlığın rehabilite edilmesi ve insanların kullanımına açılması için bir çalışma yaptık ama henüz netleşmedi. Çalışmalar biter bitmez iş birliği protokolü imzalayacağız. Anıtlar Kurulu’ndan izin alınması gerekiyor. Projeye kabul edildiğinde en kısa sürede hemen başlarız diye düşünüyoruz.” dedi. İmar Komisyonuna gündemin 4’ncü maddesi olarak sunulan konu oy birliğiyle kabul edildi.

Haber: Selin Girgin/ M. Nur Uysun