Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma köylüsü merası için eylem yaptı

Bandırma’nın kırsal mahalleleri Aksakal

Bandırma’nın kırsal mahalleleri Aksakal ve Karaçalılık çiftçisinin kullandığı meraya özel bir firma tarafından yatırım için başvuru yapması ve ÇED gerekli değildir kararı alınması tartışmalara neden oldu. Gelişmeler üzerine bölge halkı tesisin yapılmak istendiği mera alanında eylem yaparak tepkisini dile getirdi. Mahalle sakinlerinin eylemine CHP de destek verdi.

Basın açıklamasında konuşan çiftçi Cem Erçakar, Aksakal sınırlarında kalan mera vasıflı 1037 dönüm, Karaçalılık Mahallesinde kalan 436 dönümlük alanda endüstri bölgesi kurulmak istendiğini söyledi. Erçakar, “ Kırsalı canlı tutan bizim gibi küçük üreticilerdir öncelikle bize destek olunmalıdır.” dedi. Mera’nın halkın yararına kullanılması gerektiğini söyleyen Erçakar, eylemlerinin süreceğini belirtti.

Bölgede hayvancılık yapan Ahmet Yiğiner de bölgenin en iyi hayvanlarının bu merada yetiştirildiğini söyledi. Yiğiner, “Biz bu merada hayvancılıkla uğraşıyoruz. Biz kayıt altında üretim yapmaktayız. Bu meralar bizimdir burada en kaliteli eti ve sütü üretmeye devam edelim” dedi.

Üreticilerin eylemine destek veren CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, her zaman halkın ve üreticinin yanında olduklarını söyleyerek, “Bu meralar canlı meralar, kullanılan meralar. Yatırma karşı değiliz. Hiç sormadan ÇED gerekli değildir demek kabul edilemez. Biz sonuna kadar ürecimizin yanındayız. Biz bu toprakların verimini artıracağız tarıma hayvancılığa sahip çıkacağız.” dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun da konuşmasında bölge için hayvancılığın önemine dikkat çekti. Tolga Tosun, “Bir yıl önce Bilfen müracaatını yaparak bizi ziyaret geldi biz de bu konuda orada halkın görüşün alınarak yapılması gerektiğini söyledik. Aksakal ve Karaçalılık’a imza açtılar tabii red edildi. Bu projeyi 5 parçaya bölüp ÇED almanın etrafından dolaştılar. Biz her zaman üreticinin yanımdayız hukuki olarak da sizin yanınızdayız meralara el birliğiyle sahip çıkacağız” diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da çiftçinin yanında olduklarını söyleyerek meraları koruma kanunu olduğunu hatırlattı. /Haber Merkezi