Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serdar Polat: “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Bandırma’ya il olmak yakışır”

Bandırma Kent Konseyi Başkanı

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Cumhuriyet Şehri Bandırma’nın hak ettiği il unvanını alması gerektiğini söyledi. Başkan Polat, Bandırma halkını 100’üncü yıl coşkusuna ortak olmaya davet etti.
Cumhuriyet’in 100’üncü yılı 29 Ekim 2023’te büyük bir coşkuyla Bandırma’da kutlanacak. 100’üncü yılda Bandırma’nın il olması gerektiğini vurgulayan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Av. Serdar Polat, Bandırma’nın ilk yıllarından günümüze kadar Cumhuriyet’in gelişimine; sosyal, ekonomik, kültürel ve sportif açıdan katkı sağlayan en önemli şehirlerden birisi olduğunu söyledi.
“CUMHURİYET, KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR”
“Cumhuriyet 100 Yaşında!” demek için son birkaç gün kaldığını belirten Başkan Serdar Polat, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; Türk milletine en çok yakışan yönetim şekli Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet; demokrasidir, özgürlüktür, adalettir ve Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bu noktada 100’üncü yılımız adına hepimiz gururluyuz, hepimiz coşkuluyuz. Özellikle son dönemde Orta Doğu’da yaşanan olayları ve emperyalist güçler vasıtasıyla Orta Doğu’nun nasıl bir bataklığa çevrildiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Cumhuriyetimizin değerini bir kez daha anlıyoruz. Eğer Türkiye Cumhuriyeti’nde bugün hepimiz özgürce ifade edip, hala demokrasiden bahsedebiliyorsak bu Cumhuriyet sayesindedir.”dedi.
“BANDIRMA HALKIMIZI BU COŞKUYA DAVET EDİYORUM”
Cumhuriyet’in ve Atatürkçülüğün şehri Bandırma’da yaşamaktan büyük bir onur ve gurur duyduğunun altını çizen Başkan Polat,  “Bandırma Cumhuriyeti’nin ilk yıllarından günümüze kadar Cumhuriyet’in gelişimine; sosyal, ekonomik, kültürel ve sportif açıdan katkı sağlayan en önemli şehirlerden birisidir. Bununla birlikte Bandırma, nişanesi olan il unvanını da inşallah Cumhuriyet’in yüzüncü yılında kavuşacaktır. Bu bizim en büyük temennimizdir. 100’üncü yıl coşkusu ile Bandırma’ya il olmak yakışır. Bandırma’da 100’üncü yıl kutlamaları önümüzdeki günlerde büyük bir coşkuyla yaşanacak. Bandırma Belediyesi, birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yakışan etkinlikler gerçekleştirecek. Ben de tüm Bandırma halkımızı bu coşkuya ve gurura ortak olmak için yapılacak etkinliklerde yer almaya davet ediyorum.” diye konuştu.
“CUMHURİYET’E KARŞI KİNDAR TUTUMLARIN, TOPLUM NEZDİNDE ASLA KARŞILIĞI YOKTUR”
Cumhuriyet sayesinde Bandırma Cumhuriyet Meydanı ve birçok farklı yerde farklı görüşte bütün insanın görüşlerini dilediğince ve özgürce ifade edebildiğini söyleyen Polat, “İşte bu bile Cumhuriyet’in bizlere kazandırdığı en büyük değerdir. Cumhuriyet’in ilan edilişinden bugüne kadar Cumhuriyet kazanımlarını benimsememiş çevrelerin, Cumhuriyet’e olan kindarlıkların şahit oluyoruz. Özellikle yapılan devrimlerin, kazanımların bugün de hala tartışıldığına birçok toplantıda, resmi etkinlikte ne yazık ki şahit oluyoruz. Ancak bu çabaların toplumda karşılığı olmadığını ve toplum tarafından nasıl tepkiyle karşılandığını da görüyoruz. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti,  ‘Cumhuriyet’ yönetim şeklini benimsemiştir. Bu noktadan sonra yapılan bu saldırıların, yapılan bu kindar tutumların toplum nezdinde asla karşılığı yoktur, olmayacaktır. Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlılığımızla nice nice yüzyıllara Cumhuriyet’i taşıyacağımıza inancım tamdır.”dedi.
Haber: M. Nur Uysun