Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma Kartalçeşme Camii’nin temeli atıldı

Türkiye Diyanet Vakfı ve

Türkiye Diyanet Vakfı ve Bandırma İlçe Müftülüğü’nün katkılarıyla yaptırılan Bandırma Kartalçeşme Camii’nin teme atma töreni gerçekleştirildi.

Kartalçeşme Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından uzun zamandır proje çalışmaları süren Kartalçeşme Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Bandırma İlçe Müftülüğü’nün destekleriyle düzenlenen temel atma törenine; İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkan Vekili Belediye Meclis Üyesi Merve Polat, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Bandırma Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Kartalçeşme Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ruhi Kılıç, MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı Tolga Tetik ve vatandaşlar katıldı.

“İSLAM ÂLEMİNE VE KENTİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Bandırma İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, temeli atılan ibadethanenin Bandırma’ya hayırlı uğurlu olmasını dilediğini söyledi. Müftü Pehlivan, “İslam’ın temel kurumlarından biri olan cami, İslam düşüncesinin gelişmesinde, dinin yayılmasında ve gelişmesinde son derece önemli rol oynamıştır. Cami,  İslam’ın en büyük sembollerinden biridir. Bir beldenin Müslüman cemiyeti olduğu, hemen orada yükselmiş olan camilerden ve minarelerden anlaşılır. Camiler İslamiyet’in açık mührüdür. Yüce Allah’tan niyazımız, bizlerin moral kaynağı câmilere layık cemaatler eylemesi ve bu mübarek yerlere maddi ve manevi emeği ve hizmeti geçen herkesi rızasına kavuşturmasıdır. Kartalçeşme camimizin temelinin atımında emeği geçen ve bundan sonra yapılacak olan işlerde destek olacak herkese teşekkür eder hepinize saygılarımı sunarım.”dedi. Belediye Başkan Vekili Merve Polat, “Temel kazım işlemleri, imar durumu ve mânia proje süreci ile yol açım faaliyetleri belediyemiz tarafından hazırlanan Kartalçeşme Yaşatma ve Yaptırma Derneği katkısıyla bölgemize kazandırılacak olan bu kapsamlı ibadethanenin tüm İslam âlemine ve kentimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”diye konuştu.

Haber: M. Nur Uysun