Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma İYİ Parti’den şehitler için lokma hayrı

Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan

Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan 12 asker için İYİ Parti Bandırma İlçe Teşkilatı lokma ve helva hayrı yaptı. İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Engin Can, “Ülkemizin başı sağ olsun” dedi.
İYİ Parti Bandırma İlçe Teşkilatı Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan 12 Mehmetçik için öğle namazına müteakip Haydarçavuş Cami’inde Mevlid-i Şerif okutarak lokma ve helva hayrı yaptı. Ülkeye baş sağlığı dileyen İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Engin Can, “Pençe-Kilit Operasyonu’nda 12 askerimizi şehit verdik. Öncelikle Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Milletimizin, ülkemizin başı sağ olsun. Askerlerimiz için Mevlid-i şerif okutmak istedik. Toplum olarak çok yozlaşmış durumdayız. Eskiden bir kentte şehit haberi geldiğinde çocuklar dahi okula gitmez, yas ilan edilirdi. Günümüzde şehit haberleri maalesef televizyonlarda 45 saniye, gazeteler de ufak bir köşede yer alıyor.” diye konuştu.
“MİLLİ MANEVİ DUYGULARIMIZI KAYBETMEMELİYİZ”
Milli ve manevi duyguların önemine vurgulayan Başkan Can şunları söyledi: “Milli ve manevi duygularımızı kaybetmemeliyiz. Bu duyguları kaybedersek her şeyimizi kaybederiz. Necip Türk milletinin meclisinde şehitlerimiz için dâhil ortak bir metine imza atamamayı ve mecliste PKK’nın elebaşı Öcalan’a sayın deme cüretini gösterebilmelerini kabul etmiyoruz. Terörü, teröristi övenin ve sayın diyenlerinde gerekli yaptırıma tabi olmasını arzu ediyorum. Yasal olarak da bunun için gerekli düzenleme yapılması gerekiyor. Bu hususta hükümet üstüne düşeni yapmak zorundadır.” dedi.
SEÇİM İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ UZATILDI
31 Mart Yerel Seçimleri Belediye Başkan Aday Adayı ve Belediye Meclis Üyeliği başvuru sürecinin uzadığını kaydeden Başkan Can, “Aday adaylık sürecimiz yoğunluk sebebiyle Türkiye genelinde Genel Merkez tarafından uzatıldı. Normalde 22 Aralık 2023 Cuma günü süreç bitiyordu. Belediye Başkan Aday Adaylığı için süreç 12 Ocak 2024 Cuma günü, Belediye Meclis Üyeliği Adaylığı için ise son tarih 15 Şubat 2024 tarihine kadar uzatıldı.” diye konuştu.
Haber: Selin Girgin