Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma esnafına yılın ilk 6 ayında 270 milyon lira kredi

Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar

Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, 2023’ün ilk yarısında kooperatifin altın dönemini yaşamasının ardından kredi faizlerinin yükselmesi nedeniyle başvuruların düştüğünü söyledi.

Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, 2023 yılının ilk 6 ayında kooperatif olarak altın bir dönem yaşadıklarını belirtti. Başkan Niyazi Güler, “2023 yılının ilk 6 ayında esnaflarımıza 500 bin liraya kadar kredi vererek güzel bir dönem yaşadık. Ancak son 6 ayda kötü bir dönem yaşadık. 2023’ün haziran ayına kadar 270 milyon liraya yakın kredi verdik. Küçük esnafımızı destekleyebildiğimiz kadar destekledik. Daha sonra Esnaf Kefalet kredi faizleri kademe kademe artmaya başladı. Yüzde 7 buçuk olan faizler yıl içinde 22 buçuğa yükseldi. 2024 yılı itibariyle faizlerimiz yüzde 25 oldu. Bizimle kıyaslandığında bankaların verdiği kredilerde faizler şuan yüzde 40’ları görüyor.” dedi.

“KREDİ BAŞVURULARI AZALDI”

Bandırma’da küçük esnafların durumunun kötüye gittiğine işaret eden Başkan Güler, “Ülke genelinde yaşanan faiz artışları nedeniyle bize başvuran esnaf sayısı da azaldı. Geçtiğimiz yılın başında haftada 40-50 başvuru değerlendiriyorduk. 2023’ün ortasından bugüne kadar bu sayıda azalmalar yaşandı. Artık haftada 10 dosyayı anca değerlendiriyoruz. Esnafımız 2024 yılını nasıl geçirecek bilemiyoruz. Tablo kötü gözüküyor. Yakın zamanda bölge toplantımızı gerçekleştirdik. Yeni bir yıla hırsla başlıyoruz. Umarım hepimiz için iyi bir yıl olur. Ben bütün esnafımızın kredilerimizden yararlanmasını istiyorum.” diye konuştu.
Haber: Mihriban Nur Uysun