Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma çevresindeki barajların doluluk oranı ne durumda?

Geçtiğimiz yaz ayında barajlardaki

Geçtiğimiz yaz ayında barajlardaki su miktarı azaldığı için kuraklıkla karşı karşıya kalındığını kaydeden Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanı ve TEMA Vakfı Bandırma İlçe Başkanı Burak Uğur, su seviyelerinin yükseldiğini açıkladı.

Şubat ayında beklenen kar yağışıyla birlikte su seviyesinin daha da yükseleceğini söyleyen Uğur, “Son bir aydır bölgemizin almış olduğu yoğun yağışlarla birlikte Bandırma’nın en önemli barajı olan Gönen Yenice Barajı, Kemalpaşa civarında bulunan barajlar ve Susurluk’taki barajların doluluk oranları çok iyi seviyelere yükseldi. Yazın ve yaz sonrasında herkesi uyarmıştık. Aslında uyarılarımıza devam ediyoruz çünkü su bizim için kısıtlı bir kaynak. O yüzden suyun günlük hayatta, tarımsal ve endüstri alanlarında kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor. Şubat ayında yağmasını beklediğimiz kar yağışlarıyla da beraber toprakaltı sularının iyi besleneceğini düşünüyoruz. Kar yağışları, toprakaltı suyunun beslenmesi için çok faydalı. Toprakaltı sularının artmasıyla hem ekosistem pozitif anlamda faydalanıyor hem de doğal kaynak sularının artmasını sağlıyor.” dedi.

“YEŞİL BİR BANDIRMA OLANA KADAR ÇABAMIZ DEVAM EDECEK”

Bandırma’da ağaçlık alanların arttırılması için çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Uğur, “Bandırma yeşil alan anlamında çok zayıf bir kent. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerindeki yeşile doymuş şehirlere, kentlere baktığımız zaman gerçekten birkaç adım geride olduğumuzu görüyoruz. Son yıllarda Bandırma da yeşil alanların arttırılması ve ağaçlandırma faaliyetlerine son sürat devam ediyoruz. Bandırma Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizler bu konuda büyük çabalar sarf ediyoruz. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak bu yıl on binlerce fidan dikimi yaptık. Yeşil bir Bandırma olana kadar çabamız devam edecek.” diye konuştu.
Haber: Selin Girgin