Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma Çelebi Limanı’nda tahliye işlemleri hızlanacak

Bandırma Ticaret Odası Yönetim

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, Bandırma Çelebi Limanı’nda yapılan yem ve gıda maddeleri denetimlerinin artık Bandırma’da yapılacağını duyurdu.

Bandırma Çelebi Limanı, bölge ticareti için oldukça önemli bir konumda bulunuyor. Bandırma Çelebi Limanı’na gelen yem ve gıda maddesi denetimlerinin Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılması nedeniyle aksaklılar yaşandığını belirten Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, konu hakkında önemli bir duyuruda bulundu.

Yaşanan aksaklık hakkında konuşan Yılmaz, “Yem ve gıda maddelerinin dış ticaret işlemlerinde Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü personelinin limanda yapması gereken denetimler için limanın il merkezine olan uzaklığı ve saat 11.00’den sonra gelen gemiye müracaat alınmaması ithalat ve ihracat işlemlerinde Çelebi Bandırma Limanı’nı kullanan üyelerimize büyük sıkıntı yaşatmaktaydı. İl Müdürlüğü personelinin limana geliş dönüşü mesainin yaklaşık 3 saatini almakta, saat 11.00’den sonra gelen gemi ve yüklerin numuneleme ve analiz işlemleri ertesi güne kalmakta, tüm bunlar sonuç olarak firmaların maliyetlerini ve limanın atıl ve boş bekleme zamanını artırmaktaydı.”dedi.

PERSONELLER İÇİN BANDIRMA’DA ÇALIŞMA ODASI TAHSİS EDİLDİ

Gümrükleme sektöründe faaliyet gösteren Bandırma Ticaret Odası üyelerinin talepleri üzerine konu hakkında çalıştıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi’nde görevli personellerin Bandırma Çelebi Limanı’nda gerekli numune alma işlemlerini yapabilmesi için, liman ile görüşmeler yapılmış ve süreç liman yönetiminin de olumlu geri dönüşü sonrası çözüme kavuşturulmuştur. İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi personellerinin kullanımları için numuneleme işlemleri yapabileceği ve öğleden sonra gelecek olan gemilerin de yüklerini kontrol edip numune alabilmeleri için Çelebi Bandırma Limanı işletmesi tarafından gerekli ofis malzemeleri ve çalışma odası tahsis edilmiştir.”diye konuştu.

“GEMİ TAHLİYE SÜRELERİNDE 24-36 SAAT ARASINDA ZAMAN KAZANILDI”

Numune alım işleminin bu sayede kolaylaştığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Bandırma’da yapılacak numune alma işlemleri ile liman gemi tahliye sürelerinde 24-36 saat arasında zaman kazanılması sağlanmış ve Balıkesir İl Müdürlüğü görev alanında olan bir yetkinin daha odamız girişimleri sonucunda Bandırma’da verilmesine olanak sağlanmıştır. Üyelerimizin işlerinde yaşadıkları buna benzer sıkıntıları bizlerle paylaşmaları, sektörde yaşanılan sorunları bilip çözüm arayabilmemiz konusunda büyük önem taşımaktadır. Konuyu bizlerle paylaşan üyelerimize ve çözüm noktasında destek veren Çelebi Bandırma Limanı İşletmesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

Haber: Mihriban Nur Uysun