Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma çarşısında 3 manav kaldı

Bandırma’da manavların eskisi kadar

Bandırma’da manavların eskisi kadar müşterisi olmadığını belirten Manav Cavit Yazar, “Hem satıcı hem de tüketici için bu kış çok kötü geçecek.”dedi.
Yaşanan enflasyon nedeniyle artan fiyatlar vatandaşları ürünlerin ucuzlarını aramaya yönlendirdi. Bandırma’da bulunan sayılı manavlardan biri olan Manav Cavit Yazar, süpermarketlerin popüler hale gelmesiyle vatandaşların sebze meyve alışverişini marketler veya pazarlardan yaptığını belirtti.
Kaliteli ürünün fiyatının hiçbir zaman düşmeyeceğini söyleyen Manav Yazar, “Sezonun nda düşüş olamaz. Çünkü nakliye giderleri oldukça pahalandı. Mazot fiyatlarının artışı da bu giderleri etkiledi. Bu durum ürün fiyatlarına artış olarak yansıyor. Vatandaşların da alım gücü çok fazla düştü. Eskiden kilo kilo meyve, sebze alan müşterilerimiz artık yiyeceği kadar alıyor.” dedi.
“MANAVLAR ESKİSİ KADAR İLGİ GÖRMÜYOR”
Manavların artık eskisi kadar ilgi görmediğine değinen Yazar, “Manavlar olarak biraz daha orta ve üst kesime hizmet verebiliyoruz. Diğer türlü gelen yok. Şu an durumumuz çok iyi değil ama çok kötü de değil. Herkes gibi bizim de alım gücümüz maalesef çok düşük. Her geçen gün düşmeye devam ediyor. Hem satıcı hem tüketici için bu kış çok kötü geçecek. Kışın doğalgaz masrafları ve okul sezonunda öğrencilerin masrafları artıyor. Yani vatandaşlar çok zahmet çekecek gibi duruyor.” diye konuştu.
“MANAV DİYE BİR ŞEY KALMADI”
Kış sezonu yeni başladığı için kış meyvesi fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten Manav Yazar, “Sezon daha yeni başladığı için fiyatlar çok yüksek. Portakalın kilosu 40-50 lira civarında. Bu fiyatlar ilerleyen günlerde düşecek. Satışlarımız yine de azaldı. Marketlerin bir anlamda manav haline gelmesi bizi kötü etkiledi. Zaten manav diye bir şey kalmadı. Bandırma Çarşısı’nda 3 tane manav kaldık. Market fiyatları pazar esnafını da etkiledi. Seyyar esnaf da bizim işimizi etkiliyor. Adamın vergisi, dükkân kirası, elektrik-su parası yok. Bandırma Belediyesi’nin bu konuda denetleme yapması gerekiyor.”dedi.
Haber: Mihriban Nur Uysun