Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma Belediyesi’ne bütçe eleştirisi

Bandırma Belediye Meclisi, açıklanan

Bandırma Belediye Meclisi, açıklanan 1 milyar 260 milyon liralık 2024 yılı bütçesine muhalefetten eleştiri geldi.
Bandırma Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Bandırma Belediyesi’nin 2024 yılı mali bütçesinin 1 milyar 260 bin lira olduğu açıklandı. Bandırma Belediye Meclis Üyesi Adil Levent Coşkun, bütçenin müdürlüklere göre dağılımını aktardı.
Bütçe dağılımının açıklanmasının ardından AK Parti Grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Zeynep Özdemir, konuşmasında bütçe dağılımıyla ilgili eleştirilerde bulundu.
Müdürlüklere ayrılan bütçelerle ilgili konuşan Özdemir, “Tasarruf etmemiz gereken bir dönemde birçok konuda yatırım eksikliğimiz var iken hangi lükslerden vazgeçerek yerine ne tür yatırımlar yapılabileceği konusunda bir Ar-ge çalışması yaptınız mı? Bunu sizden dinlemek istiyoruz.”dedi.
MÜDÜRLÜKLERİN BÜTÇELERİNE ELEŞTİRİ
Fen İşleri Müdürlüğü bütçesinde özellikle elektrik harcamalarına ayrılan payın çok yüksek olduğunu, belediye araçlarında kullanılan yakıttan tasarruf etmek için araç takip sistemi kullanılması gerektiğini belirten Özdemir, asfalt çalışmaları için yüksek bir bütçe ayrılmış olasına rağmen cadde ve sokaklardaki çalışmaların yetersiz olduğunu söyledi. Yeni dönem bütçesinde otopark yatırımına ayrılmış bir pay olmamasını da gündeme getiren Özdemir, bütçede bir gençlik ve spor merkezi yatırımı konusunda pay ayrılmadığını ve Bandırma’ya yapılacak kültürel yatırım konusunda Kültür Müdürlüğü bütçesinde bir yatırım payı olmadığını söyledi.
Bandırma Belediyesi’nin çeşitli kurum ve kuruluşlardan verilen hibeleri araştırılmadığını, takip edip başvuru yapmadığını öne süren Özdemir, “Temizlik işleri müdürlüğü için şirketten araç kiralama hizmeti alıyoruz. Almayalım bunun yerine kendi araçlarımızı alalım ve şehrimizin kalıcı bir yatırımı olsun. 5 yılda 5 tane araç alamaz mıydık sayın başkan? 2024 yılı öncesinde ilçemiz, kentin temel ihtiyaçlarının değil, mega projelerin konuşulduğu bir yaşam alanı olmalı idi. Maalesef yine bu yıl da temel ihtiyaçlar noktasında sınıfta kalmış bir bütçe görüyoruz.”dedi.
“KOLAY BİR DÖNEM GEÇİRMEDİK”
Eleştirilere yanıt veren Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “2024-2029 dönemindeki stratejik planının hemen hemen hazırlıklarını yapmışsınız. Önümüzdeki dönemde vaatlerimiz için bu konuşmanın içerisinden tavsiye alınacak çok şey var. Kolay bir dönem geçirmedik. Sadece biz değil Türkiye kolay bir dönem geçirmedi. Ciddi şekilde bir pandemi, sağlık sorunları ardından bir sürü afet, enflasyon ve krizle mücadele ediyoruz. Gönül isterdi ki her şey dört dörtlük olsun, gelirlerimiz çok güzel olsun, esnafımız işgaliye yapmasın, paralarını bol kazansın ancak hepsi bir anda olmuyor.” diye konuştu.
“2024 YILI BÜTÇESİNİ BİR HAZIRLIK OLARAK PLANLADIK”
2024 yılı için planlanan yatırımların olduğunu belirten Başkan Tosun, “O bahsetmiş olduğumuz işte yaşlı bakım evleri gibi projeleri de gerçekleştirebilirdik ama Bandırma’ya en azından söz verdiğimiz birçok kalıcı eseri önümüzdeki süreçte bırakacağız. 2024 yılı bütçesini bir hazırlık olarak planladık. Biz oluruz, bizden sonrakiler olur, onlara bir hazırlık olarak bıraktık. Mevcut projeler ocak ayına kadar devam ediyor ve zaten bitecek. 2024 yılında köpek barınağı ile ilgili bir yatırımımız var. Bunun yanında Levent’in kapalı pazar yeriyle ilgili yatırımımız var. Bu tarz yatırımlarımız devam edecek. Bir de araç ekipman alınmasıyla ilgili 2024 bütçesine koymuş olduğumuz yatırımlarımız var. Çünkü teknolojiyi geliştirmemiz gerekiyor. 2019’da başkanlığa geldiğimiz ilk 6 ayda almış olduğumuz 10 aracı iyi ki almışız diyorum. O zaman aldığımız araçları şu anda alamayız. Alabilme ihtimalimiz yok.” dedi.
Haber: Mihriban Nur Uysun