Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma Belediyesi’nden hastane trafiğine çözüm

Bandırma Belediye Meclisi’nde gündeme

Bandırma Belediye Meclisi’nde gündeme gelen hastane trafiği sorununa Bandırma Belediyesi tarafından çözüm üretildi. Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Geçtiğimiz ay Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastaların şikâyetleri üzerine, bölgede yaşanan trafik sorunu AK Partili Belediye Meclis Üyesi Zeynep Özgün tarafından gündeme getirilmişti.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Belediye Meclisi eylül ayı toplantısında hastane kavşağındaki sorun için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Liseler Vadisi’nin aynı bölgede olması nedeniyle hastaneye ulaşımın eğitim sezonunun başlamasıyla daha da zorlaşacağı öngörülerek başlanan çalışmanın detayları verildi. Bandırma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün konu üzerinde çalışma yaptığını belirten Başkan Tosun, “İlgili müdürlüklerimiz Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ile de görüşerek bölge trafiğini rahatlatmak için çalışmalara başladı. Konu ile ilgili yapılan çalışmalar maalesef kısa vadeli çözümler. Uzun vadeli bir çözüm için bölgeye kavşak yapılması lazım.” dedi.

HASTANEYE GİRİŞ 2 ŞERİDE ÇIKACAK

Hastaneye giren yolu 2 şeride çıkarmayı planladıklarını belirten Bandırma Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cihan Boztunç, Hastane kavşağında Bandırma’dan Çanakkale yönüne sola dönecek araçlar ve Erdek istikametinden gelecek araçlar sabah saatlerinde hastaneye girerken uzun kuyruklar oluşturuyor. Bölgede sinyalizasyon ile alakalı bir problem var. Süreyi hiç uzatmadan ne yapabiliriz dedik. Şu anda bölgede soldan tek bir şerit içeri girebiliyor. Bu şerit sayısını 2’ye çıkararak genişleterek sinyalizasyon programında bir değişiklik yaptık. En sol şerit ve en sol şeridin yanından iki şeridi aynı anda hastaneye girebilecek şekilde planladık. Bu sayede bölgede oluşan trafiğin kısalmasını hedefledik. Bu çalışmalarla ile alakalı KGM tarafından bir proje hazırlanacak biz de bu projeyi uygulayacağız. Çalışmadaki tek problem Gönen ve Erdek’e dönecek araçlar hava üssü kavşağı bölgesinden dönmek zorunda kalıyor. Bu sorunun giderilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. ”dedi.

Haber: M. Nur Uysun