Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma Belediyesi vergi kaçakları için çalışmalara başladı

Bandırma Belediye Meclisi’nin ekim

Bandırma Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısında Bandırma’da belediyeden ruhsatı olmayan işyerleri gündeme geldi. Toplantıda 4 bin 500’e yakın vergi mükellefinin Bandırma Belediyesi’nde kayıtlı olmadığı belirtildi.

Bandırma Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısının ilk oturumu 5 Ekim’de gerçekleştirildi. Bandırma’da belediyeden ruhsatı olmayan 4 bin 500’e yakın işyeri olduğu gündeme geldi.

Bandırma Belediyesi’nin en önemli gelir kaynağının vergiler olduğunu belirten AK Partili Belediye Meclis Üyesi Zeynep Özgün, birçok vergi mükellefinin Bandırma Belediyesi’ne kayıtlı olmadığını gündeme getirdi. Özgün, “Vergi alınan bir kesim var ve alınmayan bir kesim var. Yeni açılan birçok işyeri vergi levhası için Vergi Dairesi’ne başvuruyor ama Bandırma Belediyesi’ne gelip vergi beyanında bulunmuyor. Vergi alınanların suçu nedir? Vergi alınan vatandaş neyin bedelini ödüyor? Neden 4 bin küsur esnafımız takip edilmiyor. Bu konunun takip edilmesi gerekiyor.”dedi.

“HERKES VERGİSİNİ ÖDEYECEK”

Bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirten Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Bize bildirilmesi durumunda hem vergi konusunda hem de işgaliyeler konusunda gerekeni yaparız Kimse bizim babamızın oğlu değil. Herkes vergisini ödeyecek. Geldiğimizden beri zabıta personelini artırdığımız için bu denetimlere önem verdik. Bu denetimler sayesinde yıllardır belediyede vergi kaydı bulunmayan birçok işyeri tespit ettik. Uzun yıllar gidip alışveriş yaptığımı belki 8-9 yaşındayken bile gittiğimiz bazı esnafların kayıtlı olmadığını gördük.”diye konuştu.

“VERGİ KAÇAKLARI TESPİT EDİLMEYE BAŞLADI”

4 bin 500’e yakın vergi mükellefinin Bandırma Belediyesi’nde kayıtlı olmadığını ve sayıştay denetiminde bu rakamın belirlendiğini belirten Mali Hizmetler Müdürü Işıl Bostan, bu konu ile ilgili çalışma yaparak Zabıta Müdürlüğü’ne gönderdiklerini belirtti. Bostan, vergi kaçaklarının tespit edilmeye başlandığını aktardı.

“İŞYERİ AÇMA RUHSATINA TABİ OLMAYAN İŞYERLERİ BULUNUYOR”

Konu hakkında Zabıta çalışmalarının başladığını aktaran Zabıta Müdürü Serhat Ekinci, Müfettişimizden bize rapor geldi. 4 bin 500’e yakın sayıda mükellef bize dosyayla iletildi. Birimimiz şuan hepsini tek tek inceliyor. Ancak ruhsat alamayacak (işyeri açma ruhsatına tabi olmayan) işyerleri de bu sayının içine dâhil edilmiş. Sağlık kabini veya eczaneler gibi ruhsatlandırılamayacak işyerleri de var. Ekibimiz bu yerleri de inceleyerek ayıklıyor. Aynı zamanda ruhsatlandırmalar da devam ediyor.”dedi.

“VEDOP SAYESİNDE KAYIP-KAÇAK ORTADAN KALDIRILABİLİR”

Bandırma Belediyesi ile Vergi Daireleri Tam Otomasyon Projesi (VEDOP) bağlantısı olduğu belirten Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten, “Bundan sonraki süreçte belediyemizin VEDOP bağlantısı var. Vergi Dairesi ile şuan birleşmiş durumdayız. Bu bağlantı sayesinde yeni açılan işyeri kayıtları takip altına alınabilir. Bu sayede kayıp-kaçak çok kolay ortadan kaldırılabilir.” diye konuştu.

Haber: Mihriban Nur Uysun