Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma Belediyesi “en büyük engel sevgisizliktir” diyerek herkesi kucaklıyor

3 Aralık Dünya Engelliler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bandırma Belediyesi Grand Asya Otel’de kahvaltı düzenledi.
Grand Asya Otel’de gerçekleştirilen programa; Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Belediye Meclis Üyeleri, Bedensel Engelliler Derneği, Engelli ve Engelli Aileleri Derneği, İşitme Engelliler Kültür ve Spor Kulübü Derneği, Özel Çocuklar ve Özel Bireyler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Engelime Renk Ver Yardımlaşma ve Spor Derneği, İlk Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Yeni Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Mutlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve engelli vatandaşlar katıldı.


“ONLARIN DERTLERİYLE DERTLENECEĞİZ”
Programın açılış konuşmanı gerçekleştiren Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Özel bireyli vatandaşlarımız toplumumuzun vazgeçilmez parçalarından bir tanesidir. Özel bireyli hemşehrilerimizi sosyal hayata teşvik etmeye ve ihtiyaç duydukları her an onlara yardım eli uzatmaya devam edeceğiz. Onların dertleriyle dertlenerek, hayat içerisinde yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturarak yaşam standartlarını yükselteceğiz.
Şunu iyi bilmeliyiz ki; herkesin eşit olduğu, tüm hak ve özgürlüklerden yararlandığı bir toplum tüm engellerin ortadan kaldırıldığı bir toplumdur. Özel bireylerimizin toplum içerisinde ihtiyaç duydukları desteği vermek, onları sosyal hayata adapte etmek hepimizin ortak görevidir. Bandırma Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne hayata geçirdiğimiz projelerimizin tamamında özel bireyli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz.” dedi.


“EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR”
Özel gereksinimli bireylerin gününü kutlayan Başkan Tosun, “Bandırma’nın temel sorunlarına bir bir çözüm buluyor, geleceği sağlam temelleri üzerine dayalı bir kent hayatını sizlere sunmak için çaba sarf ediyoruz. 2024-2029 yılları arasında da inşallah sizlerin desteği ile bir arada olacak, kurduğumuz fikir ve istişare masası etrafında özel bireylerimizin hayat standartlarını iyileştirecek projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Bizim tek gayemiz ve işimiz yaşanabilir geleceği güçlü mutlu bir Bandırma inşa etmektir, bundan asla şüpheniz olmasın.
Unutmamalıyız ki en büyük engel sevgisizliktir, sevgi varsa engel yoktur. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Şehrimizdeki özel bireyli kardeşlerim olmak üzere ülkemizdeki tüm özel bireyli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, aileleriniz ile birlikte huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.” diye konuştu.

Programda, Atletizm yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi. Ardından Engelime Renk Ver Derneği Ritim grubu gösteri sergilemesiyle sona erdi.

Haber:Selin Girgin / M.Nur Uysun