Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma Amerikan Kültür’den 100’üncü yıla yakışır gösteri

Bandırma Amerikan Kültür Koleji,

Bandırma Amerikan Kültür Koleji, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resmi Kutlama Programı gerçekleştirdi.
Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel çeşitli kutlama etkinlikleri düzenleyen  Bandırma Amerikan Kültür Koleji, Cumhuriyet coşkusunu düzenlenen kutlama programı ile taçlandırdı.
 Bandırma Amerikan Kültür Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleşen resmi tören yoğun ilgi gördü. Sinevizyon gösterimleri, dans gösterileri, şiirler ve birçok gösterinin sergilendiği program dakikalarca ayakta alkışlandı.

“200’ÜNCÜ YILI KUTLAYACAK NİCE ÇAĞDAŞ NESİLLER YETİŞTİRELİM”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bandırma Amerikan Kültür Koleji Müdürü Nur Arıkut gerçekleştirdi. Müdür Nur Arıkut, “Sevgili anneler, babalar; Cumhuriyeti kurmak hepimizin temel göreviyse önce Cumhuriyet çocuklarını sizlerle bizlerle birlikte yetiştireceğiz. Çocuklarımızın aydın, çağdaş, araştırıcı gençler olması için, önce onlara bu fırsatı tanıyacaksınız. Aramızda Cumhuriyet anneleri, babaları ve Cumhuriyet çocukları var. Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için, asırlar boyunca bu kutlamaların yapılması için 200’üncü yılında belki sizin torunlarınız olacak. 200’üncü yılı kutlayacak nice çağdaş nesiller yetiştirelim. Asırlar boyunca Cumhuriyetimiz kutlansın. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümü hepimiz de kutlu olsun. Çocuklarımıza mutlu, güzel bir gelecek olsun.” dedi.
Programda Furkan Emre Çağlar, Akdeniz’e Doğru adlı şiiri okudu.  Ardından 5’inci sınıf öğrencileri tarafından Cumhuriyet Destanı Oratoryosu sahnelendi. Ceylin Şenöz’ün Cumhuriyet adlı şiiri okumasının ardından Ortaokul öğrencileri tiyatro gösterisi sergiledi. Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen Zeybek ve Vals performansları büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda tüm öğrencilerin katılımıyla 10’uncu Yıl Marşı söylendi.
Haber: M. Nur Uysun