Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balkış: “İktidar, emeklileri ikiye ayırmıştır”

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel verilecek olan emekli ikramiyesinin, çalışan emeklilere verilmemesini eleştiren DİSK Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, “Biz iktidarın çalışan emeklilere ikramiye vermemesini kınıyoruz.”dedi.  
 
 Çalışan emekliler, Türkiye genelinde emeklilere verileceği duyurulan 5 bin liralık Cumhuriyet ikramiyesinden yararlanamadı. Emeklilerin mağdur edildiğini belirten DİSK Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, AK Parti’nin iktidara geldiğinden beri yönetim şeklini ve tarafını belli ederek işçinin, emekçinin yanında olmadığını söyledi.
“ASIL EMEKLİLERİ İKİYE AYIRMAK BÖLÜCÜLÜKTÜR”
Seçimlerden önce vaatler sunan siyasi iktidarın her seçimde yalan söylediğini belirten Balkış, “Seçimden önce emeklileri hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğinin sözünü veren iktidar, sözünü tutmuyor. Mücadelenin içindeki sendikacılar ve işçiler olarak zaman zaman eylemler yapıyoruz. Bize bölücü diyorlar. Asıl emeklileri ikiye ayırmak bölücülüktür. İktidar, 5 bin lira olarak belirlenen Cumhuriyet ikramiyesini verirken emeklileri çalışanlar, çalışmayanlar diye ikiye ayırmıştır. Göz göre göre emeklileri ikiye bölmüştür. Biz iktidarın çalışan emeklilere ikramiye vermemesini kınıyoruz.” dedi.
“EMEKLİLER MECBUR KALDIĞINDAN ÇALIŞIYOR”
Emekli vatandaşların çalışmak zorunda kalmasının büyük bir sorun olduğuna değinen Başkan Balkış, “Emekli olan vatandaşlar 60-70 yaşında olmasına rağmen mecbur kaldığı için başka bir işte çalışıyor. Emekliler çalışmak zorunda bırakıldığı için çalışıyor. 35 sene çalışacaksınız, tam dinlenme çağında çalışmak zorunda kalacaksınız. Bir de çalıştığınız için verilen ikramiyeden mahrum bırakılacaksınız. Bu düpedüz ikiyüzlü davranmaktır. Siyasi iktidarın emekleri ikiye bölmesidir. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz, doğru da bulmuyoruz.” diye konuştu.
“EMEKLİLERİN MAAŞI KİRASINA YETMİYOR”
Sendikalar olarak bu konuda hukuki süreç başlatacaklarını belirten Balkış, “Biz emekliler yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş, vergi ödemiş, emek vermiş insanlarız. Emeklilik kimseye bahşedilmemiştir. Emeklilik mücadeleyle kazanılmıştır. Türkiye koşullarında emekli olmak o kadar zorlaştı ki. Bu ülkede en çok müdahale edilen durumlardan biri de emeklilerin maaş bağlanma oranlarıdır. 2008 yılında uygulanan kanunlarla emeklilerin maaş bağlanma oranları müthiş derece düşürülmüştür. Artık Türkiye’de emekliler asgari ücretin altında maaş almaktadır. Emeklilerin maaşı kirasına yetmiyor. Nasıl olacak şimdi, emekli ölsün mü? İktidarın parası 5 maaş alanlara var ama işçilere, emekçilere gelince bütçe yok.”dedi.
“BU UCUBE SİYASİ ANLAYIŞTAN KURTULMAK İSTİYORUZ”
Türkiye’de 16 milyon emekli olduğunu aktaran Emekli Sen Başkanı Balkış, “Bütün amacımız emeklileri yan yana getirebilmek. Emeklileri, DİSK Emekli Sen çatısı altında sendikal mücadeleye katabilmek istiyoruz. Emeklerin ikramiyesi mi olur diye gülen iktidar, biz örgütlü olduğumuzda emekli ikramiyelerini seçimlerden önce vermek zorunda kaldı. Emeklinin promosyonu mu olur demişlerdi. Biz meydanlarda ve sokaklar vazgeçmeyerek bu promosyonu da aldık. Bizim de inancımız örgütlü ve sendikal mücadele ile haklarımızı almak. Bu ucube siyasi anlayıştan kurtulmak istiyoruz.”diye konuştu.
Haber: M. Nur Uysun