Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balkış: “2 bin lirayı vermemiş gibi yok sayıyoruz”

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığından aylık alan emekliler Kurban Bayramı’nda yatacak olan ikramiyeler için gün sayıyordu. Bu bayramda ikramiyelerin 2 bin lira yatacağını duyan emekliler hayal kırıklığına uğradı. Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, emeklilere verilen bayram ikramiyesi ve maaşlara gelen zamların yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala açıklanan emekli ikramiyeleri hayal kırıklığı oldu. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığından aylık alanlar yapılan kabine toplantısının ardından bayram ikramiyelerinin 2 bin lira üstünde yatmasını bekliyordu. Türkiye’de işsizlerden sonra en mağdur olanların emekliler olduğuna dikkat çeken Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış,”Yıllarca emek vererek mücadele etmiş, vergi ödemiş ve sigorta primini yatırmış emekliler maalesef ki emekli olduktan sonra Türkiye’de unutuluyor ve yok sayılıyor. Sendika olarak mücadelemiz emeklilerin, emekli olduktan sonra da yaşamları olduğunu hatırlatmak.” diye konuştu.

“EMEKLİNİN İKRAMİYEYE İHTİYACI VAR”

5 yıl önce emekli ikramiyeleri için mücadele verdiklerini aktaran Balkan Balkış, “DİSK Emekli-Sen olarak 5 yıl önce ikramiyeler için eylem yaptık. Cumhurbaşkanı o yıllarda açıklama yaparken “Emeklinin ikramiyesi dolmuş” diye serzenişte bulunmuştu. Seçimler yaklaşınca emeklilere ikramiyeyi ilk önce o başlattı. Biz doğru olmayan bir şeyi istemedik. Emeklinin ikramiyeye ihtiyacı var. Çünkü mahrum ve mecbur bıraktılar. O yıllarda her çalışana promosyon vardı emeklilere yoktu. Yine eylemler yaptık ve emeklilerde promosyon almaya başladı. Şimdi emekli ikramiyesi o kadar komik kaldı ki. 2 bin lirayı hiç vermemiş gibi yok sayıyoruz. İkramiye bugün emekliler için çok elzem bir şey haline geldi.” diye konuştu.

“MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK”

DİSK Emekli-Sen Bandırma Şubesi olarak ikramiye ve maaşların yükseltilmesi için mücadelelerine devam edeceklerini belirten Başkan Levent Balkış, “Taleplerimizi Türkiye’nin her yerinde dile getirdik. Mücadelemiz, ikramiyeler ve maaşlar yükseltilene kadar devam edecek. Temmuz ayında gelecek zammı bekliyoruz. Emekliler için her kuruş önemli hale geldi. AK Parti iktidarı emeklileri farklı bir konuma getirerek yoksullukla eşitlemeye çalıştı. En düşük emekli maaşları 3 bin 500’den 7 bin 500 yaptılar. Bütün emeklilerin maaşlarına zam yapmadılar. Sadece düşük oranlara zam yaptılar. Prim gün sayısı fazla olan emekli az maaş almaya başladı. Yıllarca prim ve vergi ödemiş emekliler mahrum kaldı.” dedi.

Haber: Selin Girgin