Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’de meteor yağmuru izleme fırsatı

“Güney Marmara Gökyüzü Gözlem

“Güney Marmara Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri” bu sene 11-13 Ağustos’ta Sındırgı Sarıcaova Yaylası’nda gerçekleştirilecek.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği “Güney Marmara Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri” bu sene Balıkesir ve Çanakkale’de gerçekleşecek. Bölgenin en büyük gökyüzü gözlem etkinliği olan gözlem etkinlikleri 2022 yılında Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Kaymakamlığı ve Sındırgı Belediyesi’nin katkılarıyla ışık kirliliğinin olmadığı Alaçam Dağları’nda düzenlenmişti.

11-13 AĞUSTOS’TA METEOR YAĞMURU İZLENECEK

Bu yıl yapılacak olan etkinliğin kapsamı genişletildi. Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi iş birliğinde Balıkesir ve Çanakkale’de iki ayrı gözlem organizasyonu yapılacağı belirtildi. Balıkesir’de yapılacak olan etkinlik Marmara ve Ege Bölgesi’nin en karanlık noktalarından biri olan Sındırgı Sarıcaova Yaylası’nda yapılacak. 11-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikte teleskop ile yapılan gözlemlerin yanı sıra, perseid meteor yağmuruna denk gelen tarih sayesinde katılımcıların etkinlikte çıplak gözle meteorları izleyebileceği aktarıldı.

BALIKESİR VE ÇANAKKALE ETKİNLİKLERİNE ONLİNE BAŞVURULACAK

Çanakkale etkinliği ise 26 Ağustos’ta Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi’nde yapılacak. Gökyüzü meraklılarının katılacağı programlarda uzman gökbilimciler yanında amatör gökbilimcilerin de yer alacağı söylendi. Etkinliklere katılmak için sitsek üzerinden kayıt olunması gerektiği aktarıldı. Hem kayıt bağlantısına hem de iki ayrı etkinliğin detaylı programlarına gokyuzu.gmka.gov.tr internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

Haber: M. Nur Uysun