Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’de 31 Mart’ta 5 bin 429 personel güvenliği sağlayacak

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında düzenlenen Seçim Güvenliği Toplantısı’nda il genelinde seçim güvenliği için alınan kararlar açıklandı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 31 Mart günü alınacak önlemler içi alınan kararlar paylaşıldı. Toplantı; İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tümg. Nurettin Alkan, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, kolluk kuvvetleri personelleri ve görevli kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası olarak daha önce alınan tedbirler tekrar değerlendirildi. Vali Ustaoğlu, “Vatandaşımızın özgür iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıması adına gerekli tedbirlerimizi aldık. Değerli hemşerilerim bu çerçevede ilimiz genelinde seçime girme yeterliliği bulunan 34 siyasi partimizin yapmış olduğu faaliyetler, güvenlik tedbirleri kapsamında emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından takip edilmektedir. 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde il genelinde 998 bin 1 seçmen, bin 150 oy verme alanında, 3 bin 525 sandıkta oy kullanacaktır. Ayrıca rahatsızlıklarından dolayı oy vermeye gidemeyecek vatandaşlarımız için 16 adet seyyar sandık oluşturulmuş, bu durumda olan vatandaşlarımızın oy verme işlemleri ikametlerinde görevli personelimiz aracılığıyla yerine getirilecektir.” dedi.

İL GENELİNDE TOPLAM 5 BİN 429 PERSONEL EMNİYETİ SAĞLAYACAK

Kepsut, Burhaniye ve Bandırma’da bulunan cezaevlerinde oy kullanma için toplam 6 adet sandık kurulacağını belirten Vali Ustaoğlu, “İlimiz genelinde siyasi partiler ve bağımsız adaylar tarafından propaganda faaliyetlerini yürütmek üzere 14 tanesi il merkezinde olmak üzere, toplam 144 adet Seçim İrtibat Bürosu açılmış ve güvenli bir şekilde faaliyetleri yapmaları sağlanmıştır. 31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimlerde vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde oy vermelerini sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüzce 3 bin 16 personel ve 341 araç ile İl Jandarma Komutanlığımızca 2 bin 326 personel ve 547 araç ile Sahil Güvenlik Komutanlığımızca 87 personel ve 10 sahil güvenlik ve kontrol botu, 1 mobil radar, 1 dalış timi ve 7 kara aracı olmak üzere ilimiz genelinde toplam 5 bin 429 personel 906 kara ve deniz taşıt aracı görev alacaktır.” diye konuştu. 

HABER MERKEZİ