Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balbay Bandırma’da okurlarıyla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü tarafından 2’nci “Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödül Töreni ve Söyleşi” etkinliği gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü tarafından bu yıl 2’ncisi yapılan “Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödül Töreni ve Söyleşi” düzenlendi. Santral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin onur konuğu Gazeteci/Yazar 26. Dönem İzmir Milletvekili Mustafa Balbay oldu. Basın şehidi Uğur Mumcu ve hayatını kaybeden aydınların anıldığı programda Gazeteci Mustafa Balbay, “100 Yıla Bakış” kitabı hakkında konuştu. Etkinliğe; Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Eski Belediye Başkanı Sedat Pekel, CHP Bandırma İlçe Yönetimi, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“ÖLÜMÜ GÖZE ALARAK MÜCADELE ETTİLER”
Özgeçmişinin okunmasının ardından söyleşisinde Uğur Mumcu’nun ileri görüşlülüğü ile günümüzde yaşanan birçok olaya ışık tuttuğunu belirten Mustafa Balbay, “Her mesleğin bir hastalığı vardır. Gazeteciler ise öldürülebilir ya da hapse atılabilir. Bu da meslek hastalıklarından biridir. Benim de gerek meslek büyüklerim oda komşum Ahmet Taner Kışlalı, abim ve 7 yıl Cumhuriyet’te birlikte çalıştığım Uğur Mumcu bizim hem meslek önderlerimizdi hem de örnek aldığımız insanlardı. Onlar bu ülkenin aydınlık ve tam bağımsız bir Türkiye olması için ölümü göze alarak mücadele ettiler.” Diye konuştu.

“HER ZAMAN AYDINLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Balbay’ın söyleşisinin ardından CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak beraberinde Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ile birlikte ödülleri takdim etti. Ödül töreninde Mustafa Balbay’ın yanı sıra 2009 yılında Bandırma’da öldürülen Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BGC Disiplin Kurulu Üyesi Gazeteci Cihan Hayırsevener’in adına ailesine takdim edildi. Cihan Hayırsevener hakkında konuşan Başkan Tosun, “Cihan abimiz; yazısı kuvvetli, cesaretli, toplumu bilinçlendiren, üzerine düşen vazifeyi layığı ile yapan bir gazeteci abimizdi. Vefat ettiği gün yakınlardaydım ve sesleri duyduktan sonra gördüm de. Allah rahmet eylesin. Ailesine de sabırlar diliyorum. Önemli bir ismi o gün kaybettik. Duayen gazeteci-yazar Uğur Mumcu, gerçek bir vatansever, onurlu ve dik duruşlu bir insandı. Tek arzusu demokratik, aydınlık bir Türkiye’ydi. Her zaman aydınlarımıza sahip çıkacağız.” dedi.

“GAZETECİLERİN HAK ETTİKLERİ SAYGIYI GÖRMELERİNİ TEMENNİ EDİYORUM”
Hayırsevener’in kızı Gaye Hayırsevener ödülü alırken yaptığı konuşmada, “Babamı 2009 yılında uğradığı bir saldırı sonucu maalesef kaybettik. Ulusal basın organları medyanın ana damarı gibidir ama aynı şekilde yerel basın ve kaynakları da ulusal basın kanallarını besleyen kılcal damarlar gibidir. Babamı kaybettiğimiz gazetecilik sıfatıyla kaybettiğimiz 2009 senesinden sonra uzun bir süre yürüttüğümüz bir dava sürecimiz oldu. Bu süreçte ulusal basından maalesef yeterince gündem oluşturamadığımız için toplumsal bir bilinç de oluşturamamış olduk. Umuyorum ki yerel basın kanalları, kaynakları gazetecilerin bugünde ve ilerleyen dönemlerde hak ettikleri saygıyı, önemi görmelerini temenni ediyorum.” dedi.
Haber: Mihriban Nur Uysun