Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Av. Polat: “Sağlık personellerine şiddeti özgürlük sanıyorlar”

Toplumun genel sorunu olan

Toplumun genel sorunu olan şiddet, kadına karşı günden güne artmaya devam ederken son zamanlarda Sağlık Personellerinde de gündeme sık sık gelmeye başladı. Av. Merve Polat, hukuk sisteminde yeterli düzenlemeler olmasına rağmen şiddetin önüne geçebilecek kadar yaptırım uygulanmadığına dikkat çekti.

Toplumun genel sorunu olan şiddet, kadına karşı günden güne artmaya devam ederken, her zaman gündemde yer alan Sağlık personellerine şiddette de artış yaşadı. Av. Merve Polat, hukuk sisteminde yer alan düzenlemelerin uygulanması konusunda yeterli olunmadığını kaydetti. Av. Polat, “Toplumda suçu işledikten sonra en fazla ne kadar yatarım ya da ceza indirimi alabilirim mantığıyla hareket eden insanlar çok fazla var. Bu düşünceleri dile getirirken bile ceza almaları gerekir. Böyle konuşanlara da yaptırım uygulanmalı.” diye konuştu.

“TEHLİKELİ BİR ZİHNİYET ORTAYA ÇIKTI”

Bazı vatandaşların, sağlık personellerine karşı şiddeti özgürlükmüş gibi gördüklerini aktaran Av. Merve Polat, tehlikeli bir zihniyetin ortaya çıktığını belirtti. Av. Polat, “Bir vatandaş demişti ki, ‘Eskiden doktora karşı konuşamazdık bile özgürlük yoktu. Şimdi doktor bile dövebiliyoruz. Özgürlük varmış demek ki.’ diye konuşmuştu. Canımızı emanet ettiğimiz doktorlara karşı şiddet özgürlük gibi gözükmeye başladı. Toplum kademelerinde çalışan memur, öğretmen, doktoru sistematik olarak değersizleştirirsen alt kesime bunu söylerken bile ceza verilmezse cüret alarak şiddet gösterebiliyor.” dedi.

“GEREKLİ YAPTIRIMLAR UYGULANMALI”

Toplumun bilinçlendirilmesi ve bu sosyolojik problemin aşılması gerektiğini söyleyen Av. Polat, “Geçtiğimiz günlerde bir sağlık personeli, sedyeyi taşımak için seslenmiş ve vatandaşın biri tarafından ne bağırıyorsun diyerek şiddete uğramış. Hastayı kurtarmak için uğraşan acil tıp teknisyeni kendi canı yanarken hala hastasını kurtarmak için uğraşmış. Orada meslek yemini etmiş olan teknisyen hastayı bırakıp gitse ne olacaktı? Hasta yakını olarak, hastayı düşünmeyip sağlık çalışanına şiddet gösteren bir zihniyet var ortada. Artık bu durumlara bir dur denmeli ve gerekli yaptırımlar uygulanmalı.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin