Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atak: “Yenilenme gençlerle olur, yenilenme kadınlarla olur”

CHP Bandırma İlçe Başkanı

CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, CHP Bandırma İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu ilçe örgütünde düzenlediği toplantıda açıkladı. Toplantıda yenilik mesajı veren Atak, “Yenilenme gençlerle olur, yenilenme kadınlarla olur! Yenilenme yeni kadrolarla büyür. Siyaset toplumun dertlerini, o toplumun insanlarıyla, gençleriyle, kadınlarıyla çözdüğü zaman başarıya ulaşır ve halkta karşılık bulur.” dedi.

Genel Kurula giden CHP Bandırma İlçe Örgütü’nde, İlçe Başkanlığı’na adaylar olan 2’nci isim Mehmet Atak oldu. CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, 18 Temmuz’da ilçe örgütünde düzenlediği basın toplantısıyla beyaz liste ile adaylığını açıkladı. Adaylık açıklamasını büyük bir kalabalık eşliğinde yapan Atak’a, büyük bir kalabalık eşliğinde Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Yağar ve Ozan Onur destek oldu. Aday Mehmet Atak üyelere kendi listesini temsil eden beyaz renkli karanfil dağıttı.

Düzenlenen toplantıda CHP’de yaptığı çalışmalardan ve hayatından bahseden Başkan Adayı Atak, “Değerli Başkanımız Selim Panç başkanlığında ilçe yönetimindeki görevine devam ederken, başkanımızın, milletvekilliği adaylığı nedeniyle istifası sonucu boşalan ilçe başkanlığı görevine, yönetim kurulumuzun oy çokluğuyla seçilerek, bu onurlu görevi üstlendim. An itibariyle yaklaşık 3300 üyemiz, oy kullanarak mahallelerinin delegelerini seçecekler ve seçilen delegeler de, ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu ve Balıkesir kongre delegelerini seçmek için oy kullanacaklar. Kongre sürecimiz, partimize ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

“DÜZEYLİ ELEŞTİRİLERE AÇIK OLACAĞIZ”

Adaylık konuşmasında gençlik ve kadın kotalarını yok sayarak yönetimi gençler ve kadınlarla oluşturacaklarını vadeden Aday Atak, “Yenilenme gençlerle olur, yenilenme kadınlarla olur! Yenilenme yeni kadrolarla büyür. Siyaset toplumun dertlerini, o toplumun insanlarıyla, gençleriyle, kadınlarıyla çözdüğü zaman başarıya ulaşır ve halkta karşılık bulur. “Ben” değil, “biz” anlayışının egemen olduğu yol haritamızı, çoğulculukla, eleştiri ve özeleştiriyle, partimizin geleneklerini de aklımızdan çıkartmadan, yenileşmeyi ilke bilip, kötü dil kullanmadan örgütümüzün her bir üyesini, her bir rengini, demokrasinin bir parçası sayarak, olgunlukla benimseyen bir yol alacağız. Kimseyle kavgaya, kötü dile veya gereksiz fevri yaklaşımlara izin vermeyeceğiz. Ama her türlü fikir alışverişi, olumlu ve olumsuz, düzeyli eleştirilere de açık olacağız.” diye konuştu.

“İLÇE YÖNETİMİ KURUMSALLAŞACAK”

İlçe yönetimleri ve ilçe başkanının CHP’nin seçilmiş temsil makamları olduğunun altını çizen Başkan Atak, “İlçe yönetimi kurumsallaşacak. Ekonomik olarak hiçbir kişi veya kuruma ihtiyaç duymayacak, üyelerimizin katkılarıyla, kendi kaynaklarımızı ve projelerimizi hayata geçirerek, ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Gençlik Kolları ve Kadın Kolları, gerçek kimlikleri ve özerk yapılarıyla, olması gerektiği gibi, siyaset yapabilecek ve gelecekteki siyasi kadrolarımızın da dayanağı olacaktır. Partimizin yaş ortalaması yüksektir. Yeni mücadelelere, yeni deneyimlere, cesarete, gençlerin söz hakkına, onların bakış açılarına ihtiyacımız vardır. Yeniyi ve deneyimi dengeli bir şekilde götürmek asıl yol haritamız olacaktır. Kırsaldaki oy kayıplarımızın nedenleriyle birlikte çözümlerini bulup, üye sayımızı arttırırken, kırsaldaki kadınların ve gençlerin partimize katkı vermelerini sağlamak yeni dönemin en önemli görevlerinden biri olacaktır. Gerçek üretici olan köylünün, partinin her kademesinde temsil edilebilmesinin yolları açılacaktır.” dedi.

“TÜM PARTİLİLERİMİ BEYAZ LİSTE’DE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUM

Başkan Adayı Mehmet Atak konuşmasına şöyle devam etti;

“Evet, rengimiz beyaz! Beyaz saflıktır. Yeni sayfalar açmaktır. Anne sütü kadar temiz, bir kar tanesi kadar paktır. Her rengi içine alır. Onu değiştirmeden, tonlandırır. Demokrasi gibidir. Hep ben demez, çoğulcudur. En ufak leke üzerinde belli olur. Saklayamaz, art niyetsizdir. Tüm renklerin arabulucusudur. Beyaz, biz demektir! Beyaz kadın demek, genç demek, gelecek demektir. Beyaz, siz demektir! Sizleri, tüm partililerimi Beyaz Liste’de buluşmaya davet ediyorum.”

Haber: M. Nur Uysun