Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atak: “Ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz”

CHP Bandırma İlçe Başkanı

CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, İsmet İnönü’nün ölüm yıldönümü için düzenlediği basın açıklamasında yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek “Biz terörü kınamamak yerine lanetliyoruz.” dedi.

CHP Bandırma İlçe Örgütü, İsmet İnönü’yü anmak için basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak yaptığı açıklamada Pençe Kilit Harekatı’nda hayatını kaybeden 12 şehidi de andı.

Albay İsmet’in askeri alanda birçok başarısı olduğuna değinen Başkan Atak, “Garp cephesi kumandanı olarak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktalarından olan 1. ve 2. İnönü Savaşlarını kazanarak işgalci kuvvetlerin ilerlemesini durdurmuştur. Mustafa Kemal, gönderdiği telgrafta ‘Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz’ sözleriyle, zaferin önemini vurgulamıştır. Edirne milletvekili olarak mecliste yer almış ve ülkemizin ilk başbakanıdır.” dedi.

“ULUSAL YAS İLAN EDİLMESİNİ İSTİYORUZ.”

Pençe Kilit Harekatı’nda hayatını kaybeden şehitlerin ailelerine baş sağlığı dileyen Başkan Mehmet Atak, “Bir gün arayla 12 vatan evladını toprağa verdik, hepsinin Ruhu şad olsun Ulusumuzun başı sağolsun. Ne yazık ki bir kâğıt parçasına terörü kınama mesajı yazanlar ile terörün kökünü kuruttuk, ayakkabı numaralarını biliyoruz diyenler aynı. Hamaset istemiyoruz, Biz terörü kınamamak yerine lanetliyoruz. Ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz. Genel Başkanımız Özgür Özel: ‘Operasyon bölgesinde kaç Mehmetçiğimiz var? İlan edilen şehitlerimizden başka şehidimiz var mı? Canlı olup olmadığını bilmediğimiz Mehmetçikler terör örgütünün elinde mi? Daha nice sorumuz var, cevap veren yok. Bunları sormak suç değil görevimizdir.’ diyor. Buna itirazı olan kim merak ediyoruz.” diye konuştu.

“ATATÜRKÇÜLER İNANDIKLARI YOLDAN, DOĞRULARI SÖYLEMEKTEN DÖNMEZ”

Atatürkçülerin inandığı yoldan dönmeyeceğini belirten Atak şunları söyledi: “Bir o bildiriye baksınlar bir de bizimkine… Terörün karşısında dimdik durmaksa bizim bildirimizde var. Biraz utanma biraz izan lazım. Bu ülkenin kuruluşunu bağımsızlığını bütünlüğünü sağlamak için gece gündüz mücadele edenlerin yolundan yürüyen bizlere teröristlerle birliktesiniz demek tam bir akıl tutulması tam bir hezeyandır. Bunların yanında tarikatlara STK diyen bir Milli Eğitim Bakanının olduğu hükümetten ve anlayıştan başka da bir şey beklenemez. Siz ne derseniz deyin devrimciler, Atatürkçüler inandıkları yoldan, doğruları söylemekten dönmez. Asteğmen Kubilay gibi baş verir baş eğmezler. ‘Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.’ 2. Cumhurbaşkanımız Mustafa İsmet İnönü’nün bu son derece doğru sözünü hatırlamanın ve gereğini yapmanın tam zamanıdır!”
Haber: M. Nur Uysun