Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Artık beyaz et de sofralara girmiyor

Beyaz etteki fiyat artışları,

Beyaz etteki fiyat artışları, kırmızı et bile alamayan vatandaşı zor durumda bıraktı. Bandırmalı Kasap Fatma Ergün, “Alım gücü düşmeye ve fiyatlar artmaya devam ederse vatandaş ete hasret kalacak.”dedi.
Beyaz et fiyatlarında da yükseliş sürüyor. Vatandaşlar indirim yapan zincir marketleri tercih ediyor. Bandırma’da 35 yıldır kasaplık yapan Fatma Ergün, insanların  artık beyaz eti bile gram ile aldığını söyledi.
Kırmızı etin piyasada her zaman daha yüksek fiyatlı olması nedeniyle vatandaşların evlerinde tavuk eti tükettiğine dikkat çeken Fatma Ergün, “Eskiden evinde et tüketmek isteyen aileler gelip 1-2 kilo but ya da bütün tavuk alırdı. Artık insanların alım gücü el vermiyor. Evinde çocuğuna köfte yediremeyen insan 100 gram tavuk kıyması alıp onunla çocuğunu doyurmaya başladı. İnsanlar et niyetine çorbalık alarak günü kurtarıyor. Alım gücü düşmeye ve fiyatlar artmaya devam ederse vatandaş ete hasret kalacak.”dedi.

“BÜYÜK MARKETLER BİZİ BİTİRİYOR”
Enflasyon nedeniyle artan tavuk fiyatlarının satışları olumsuz etkilediğine değinen Kasap Ergün, “Fiyatların artması doğal olarak bizim işlerimizin düşmesine neden oldu. İnsanlar güvendikleri kasaplardan alışveriş yapmak yerine marketlerden indirim kovalıyor. Marketlerin kazancı daha fazla olduğu için küçük esnafa kazanç gitmiyor. Marketlerin büyük fabrikalar ile anlaşma imkanı varken bizim öyle bir şansımız olmuyor. Büyük marketler küçük esnafı yavaş yavaş bitiriyor. Mesela bugün aldığım mal yarın gittiğimde daha pahalı oluyor.”diye konuştu.
Haber: M. Nur Uysun