Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akın’dan büyük iddia: “2050’ye kadar gerçekleştirilecek projeler hazırladık”

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, düzenlediği basın toplantısında “Balıkesir kasaba değil, burayı büyükşehir yapacağım.” diyerek projelerini anlattı.
CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Balıkesir Altın Otel’de basın toplantısı düzenledi. Akın, düzenlediği toplantıda Balıkesir’e kazandıracağı projeleri anlattı. Balıkesir’in kırsal mahallelerinde tarım ve hayvancılığın bittiğine dikkat çeken Akın, “Büyükşehir Belediyesi’nde siyaset yapılmasına izin vermeyeceğim. Bir milyon 300 bin vatandaşı kapsayan hizmette, ayrımcılık yapmadan, ötekileştirmeden yanlarında olacağız. Büyükşehir Belediyesiyiz ama hizmetlerinden çok uzak durumdayız. Balıkesir kasaba olmayı değil, Büyükşehir olmayı hak ediyor. 31 Mart’ta Balıkesir’i Büyükşehir yaparak kırsal mahallelerinde mahalle olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kırsal bölümler komple unutulmuş. O bölgelerde tarım azalıyor, hayvancılık bitmek üzere. Karanlık içinde kalmış. Mahalle olması için tabela takmak yetmiyor. Hala yolu yapılmamış, taş döşenmemiş birçok yer var.” dedi.


BALIKESİR’E “BALPA” PROJESİ
BALPA projesiyle 2050 yılına kadar devam edebilecek projeleri hayata geçireceğini söyleyen Akın, “Balıkesir’i Büyükşehir yapmaya ant içtik. Alanında uzman kişilerle birçok proje için uzun süredir çalışmalar yapıyoruz. En başta Türkiye’nin unuttuğu “Planlama” çalışmalarına başlayacağız. 10 numara kente 10 numara projelerimizle çıktığımız yolda ‘(BALPA) Balıkesir Planlama Ajansı’ kuracağız. Bir milyon Kuracağımız bu ajansta esnafından ihtiyaç sahibine, engellisinden yaşlısına ve öğrencisine kadar herkese hizmet verecek. Önümüzdeki 5 yılı değil 2050 yılına kadar yol haritamızı planlıyoruz. 5T ‘Turizm, taşıma, tarım, tarih ve teknoloji’ ile Balıkesir’de 3 yeniyi hayata geçireceğiz. ‘Yeni bir anlayış’ ile ayrımcılık yapmayan vatandaşın benim belediyem dediği bir belediyecilik. ‘Yeni bir vizyon’ yapılacak işlerin yeni bir vizyonla sürdürülmesi lazım ve ‘Yeni bir yönetim’ particiliğin olmadığı yönetimde liyakati göreceksiniz. ” dedi.
“SU FİYATLARINI DÜŞÜRECEĞİZ”
Balıkesir’de su fiyatlarının düşmesi için yenilebilir enerji kaynaklarının kullanılacağına işaret eden Akın, “5T siyasetin üstünde bir konu. Balıkesir’de teknoloji göstermelik olmayacak. Türkiye Balıkesir’deki teknolojiyi konuşacak. Enerji konusu ile ilgili yıllardır uzman kişilerle bir arada çalıştım. Güneş ve rüzgâr olmak üzere yenilebilir enerji kaynaklarını olması gerektiği gibi kullanacağız. Balıkesir’de su fiyatları çok pahalı ve vatandaşlar faturalarını ödeyemiyor. Su fiyatlarını makul bir fiyata indirmek için özel tarımsal sulamada, kırsal mahallelerde kullanılan elektriği ve suyu yenilebilir enerji kaynaklarıyla sağlayacağız. Taşınabilir sistem ile su fiyatlarını hızlıca düşüreceğiz. Ayrıca artık Balıkesirliler musluktan su içebilecek. Bu bir oyun değil. Balıkesir deprem bölgesi ve uzmanlar her gün uyarmaya devam ediyor. Depreme dirençli bir Balıkesir kazandıracağız. BALPA projesiyle vatandaşları müteahhitlerle karşı karşıya getirmeyeceğiz. Belediye olarak regülasyon görevi göreceğiz. Bütün konutları depreme dayanıklı yapacağız.” diye konuştu.
Balıkesir’e kazandıracağı projelerden bahseden Akın şunları söyledi;
“Sağlık hizmetine erişmede uzun süredir sıkıntılar yaşanıyor. Çocuklar için ‘Çocuk Sağlığı Merkezi’ yetişkinler için ise ‘Tıp Merkezi’ açacağız. Vatandaşlarımız artık hastane konusunda sıkıntı yaşamayacak. Ayrıca bütün Balıkesirliler için ’10 numara kart’ hizmete girecek. Emeklilere, ihtiyaç sahiplerine, öğrencilere bu kartla yardım yapılacak. Bir elin verdiğini öteki el görmeyecek. Yapılan yardımlar kamuoyuna değil, vatandaşın kendisine bildirilecek. İhtiyaç sahipleri, bakıma muhtaç olan özel gereksinimli bireyler, çalışmak isteyen kadınlar için ‘Yaşam Köyü’ açacağız. Engelli kardeşlerimiz de burada hem eğitilecek hem de para kazanacak. Evlerinden araçla alınıp tekrar evlerine bırakılacaklar. Yardıma muhtaç olan anne, babalarımızı Yaşam Köyünde bakacağız.
Balıkesir’e 20 kreş kazandıracağız. Hepsinin yerlerini tespit ettik. Ayrıca Balıkesir’de 42 bin işsiz vatandaşımız var. Onlar içinde tüm merkezde ve ilçelerde kariyer ve İstihdam Merkezi açacağız. Ara elaman yetiştirerek işsizliği azaltacağız. Kuva-yi Milliye’nin şehri Balıkesir’in tarihini tanıtmak, topraklarımızın nasıl kazanıldığını ve yıllarca Belediye meclisinde savaşını verdiğim İstiklal Madalyası’nı neden hak ettiğini tüm dünyaya duyurmak için ‘Tematik Park’ açacağız. Kimse Balıkesir’i merak edip gelmiyor. Bu park sayesinde ziyaretçiler gelecek ve esnafında yüzü gülecek.”
Haber: Selin Girgin