Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aday Adayı Ok: “Sokakları bilmeyen belediyeyi yönetemez”

CHP’li Metin Ok, düzenlediği

CHP’li Metin Ok, düzenlediği basın açıklaması ile adaylığını resmen duyurdu. Aday Adayı Ok, “Bana yetki verilirse; sözüm söz bu memleketi 5 yıl içerisinde level atlatacağım.” dedi.
Eski Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok, yeniden aday adayı olmak için başvurusunu tamamlamıştı. CHP Bandırma İlçe Örgütü’nde yaptığı basın açıklaması ile aday adaylık sürecini resmen başlattı.
Açıklamasına kendisini tanıtarak başlayan Metin Ok, “1962 yılında doğdum. 1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölümünü bitirdim. Yeraltı ve yerüstü madenciliği ile ilgili birçok alanda çalıştım. 1998 yılında eşim Ayfer Ok ile evlendim. 2 tane aslan parçası gibi evladım var. Bundan sonraki dönemde kendi evlatlarım gibi Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet’in ilkelerini konuşmak istiyorum. Park problemini konuşmak istiyorum. Sanayicinin problemlerini, çiftçinin değerini konuşmak istiyorum. Öğrencilerimizin sorunlarını konuşmak istiyorum. 17 Eylül Üniversitesi çalışanları ile 25 bin nüfusa ulaştı. Üniversite mezunu olup da işsiz kalan vatandaşımızı konuşmak istiyorum. Fay hattının üstünde oturan bu memleketin deprem gerçeğini konuşmak istiyorum. Engelli vatandaşlarımızı ve sokak hayvanlarını konuşmak istiyorum. Bütün bunlar Bandırma’nın gerçekleri. Bu gerçekleri göz ardı edip de halının altına süpürürseniz bu memlekete riyakarlık yaparsınız.” diye konuştu.

“KÜÇÜK SORUNLARLA UĞRAŞMAKTAN ARTIK VAZGEÇECEĞİZ”
20 yıldır siyasetin içinde olduğunu vurgulayan Ok, siyasetin birçok kademesinde görev aldığını belirtti. Akademisyenlerden oluşan ve Bandırma için dünyanın dört bir yanından en iyi belediyecilik örneklerini değerlendiren bir ekiple çalıştığını söyleyen Ok, “İlçe Örgütüm ve Genel Merkezimiz bu yetkiyi bana verirse; sözüm söz bu memleketi 5 yıl içerisinde level atlatacağım. Küçük sorunlarla uğraşmaktan artık vazgeçeceğiz. Yollarım bozuk olduğunu konuşmayacağız. Bunlar zaten rutin belediyecilik hizmetleri, çıkalım artık bu işlerden. Bandırma Belediyesi’nin bütçesi belirli olabilir, kısıtlı olabilir ama bir tane proje alıp da ilgili yerlere projemizi sunmadık. Kaynak aramadık, fonları kullanamadık. Biz muhalefet partisiyiz demek de bana göre son derece sığ bir düşünce. Hakkımızı söke söke alırız. Hakkımızdan fazlasını da istemeyiz ama hakkımızın azını verenden de hesabını sorarız. Hep beraber sorarız. Öyle yağma yok.” dedi.
“BEN BU GÖREVE TALİBİM, BENİM YÜREĞİM VAR”
“Sokakları bilmeyen belediyeyi, belediyeyi bilmeyen de bu kenti yönetemez. Sokaktaki insanların taleplerini bileceksin. Belediyeyi de bileceksin.” şeklinde konuşan Ok sözlerine şöyle devam etti: “Ondan sonra da kısa vadeli, uzun vadeli programlarla kentin dinamikleriyle, STK’larla, odalarla ve kentin dinamikleriyle birlikte bu kenti yönetmek durumundasınız. Bu kardeşiniz hazır. Bu kardeşinize yetkiyi verin. Gerisi benim işim, hesabını bana sorun. Ben bu göreve talibim. Benim yüreğim var. Eğer siz Cumhuriyet Halk Partililer başta olmak üzere Bandırmaların da en az benim kadar yüreği varsa, biz bu memleketi hak ettiği yere taşıyacağız. Seçimden seçime meydanlarda olmamak için adayım, her zaman yanınızdayım. Demokratik bir yapı için adayım. STK’larla birlikte yönetmek için adayım. Sizlerle birlikte yönetmek için adayım. Adaletli yönetmeye adayım. Özgürlüklerin olduğu bir kent yaratmak için adayım. Hepinizi çok seviyorum. Desteğimize bekliyorum. Bu evladınız size layık olmaya çalışacaktır.”
Haber: M. Nur Uysun