Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

911 SAR Çanakkale’de söndürme çalışmalarında

Çanakkale’de merkeze bağlı Kayadere

Çanakkale’de merkeze bağlı Kayadere Köyü yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangına müdahaleler sürüyor. 911 Arama ve Kurtarma Derneği ekibi de Bandırma’dan hareket ederek Çanakkale’deki yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Çanakkale’de merkeze bağlı Kayadere Köyü yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Rüzgârın etkisiyle giderek büyüyen alevler ve çevredeki yerleşim yerlerini tehdit etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangından toplam 83 kişinin etkilendiğini belirtti.

911 SAR BÖLGEDE ÇALIŞIYOR

Yangını kontrol altına almak için bölgeye 8 uçak, 26 helikopter ve 693 arazöz sevk edildiği öğrenildi. Bölgedeki yangının söndürülmesi için çevre şehirlerden ekipler destek için Çanakkale’ye hareket etti. Bandırma’dan yangın söndürme çalışmalarına destek için giden 911 Arama ve Kurtarma Derneği ekini bölgede çalışmalara başladı.

“GÖREV YAPTIĞIMIZ BÖLGEDE YANGINI KONTROL ALTINA ALDIK”

Bölgede 911 Arama ve Kurtarma ekibinin çalışmalarını koordine eden 911 Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Gürsoy, “Çanakkale Sarıcaeli Köyü sırtlarında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çanakkale’ye çok yakın bir bölgede söndürme yapıyoruz. Görev yaptığımız bölgede yangını kontrol altına aldık. Soğutma çalışması yapıyoruz sonra başka bölgeye geçeceğiz.” dedi.

Haber: M. Nur Uysun