Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

7 bin 500 lira emekli maaşı Bandırma’da kirayı bile karşılamıyor

DİSK Emekli Sen Bandırma

DİSK Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, maaşlara yapılan zamlardan sonra bile emeklilerin geçinemediğini belirterek; “Bir emeklinin maaşı Bandırma koşullarında kiralarımızı karşılamıyor.” dedi.

Emeklilerin son zamanlarda Türkiye gündeminden inmediğini belirten DİSK Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, “Artık emekliler olarak çok sık gündeme gelmeye başladık. Bu durum hepimizi üzüyor. Çünkü artık emekliler ekonomik zorluklar nedeniyle torunlarına oyuncak alamıyor, çocuklarını ziyarete gidemiyor. 22 yıldır ülkemizi yöneten siyasi iktidar, geldiği günden beri emeklilerin sorunlarını göz ardı ediyor. İktidar gerek maaş uygulamasında gerek asgari ücret uygulamasında emeklilere antidemokratik davrandı. Dünyanın hiçbir ülkesinde kirasını ödeyemeyen emekli olamaz. 7 bin 500 lira maaş alan bir emeklinin maaşı Bandırma koşullarında kiralarımızı karşılamıyor. Emekli maaşları hep açlık sınırının altında.” dedi.

“VERGİLER ACIMASIZCA DEVAM EDİYOR”

Son dönemde uygulanan bütün politikaların emeklilerin aleyhine olduğunu belirten Başkan Balkış, “Siyasi iktidar Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için emeklilere ikramiye verirken bile emeklileri ikiye ayırdı. Baba evlatlarını ikiye böler mi? Emeklilerin çalışan, çalışmayan emekli olarak ikiye ayrılmasına karşı çıktık. Sokaklarda emekliler olarak örgütlü bir şekilde hakkımızı aradık. Bunun üzerine iktidar çalışan emeklilere de ikramiye vereceklerini açıklayarak bununla övünmeye kalktı. Cumhuriyet tarihinde emekliler hiç bu kadar mağdur olmadı. Emekli maaşları, doğruyu yansıtmayan TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre belirleniyor. Bu nedenle emekliler mağduriyet yaşıyor. Verilen maaş belliyken kesintiler ve vergiler acımasızca devam ediyor. Emekliler olarak sahada olmaya ve hakkımızı savunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.  

Haber: Mihriban Nur Uysun