Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024’te altın fiyatı ne olacak?

Altın, 2023 yılının son günlerini rekor yükselişle kapatıyor. 2024 yılında gram altın fiyatlarında yeni rekorlarla karşı karşıya kalınabileceğini kaydeden Sarraf Fatih Kılıç, “Amerika, mart ayında faiz oranlarını düşürürse altın fiyatlarının nereye gideceğini bilemeyiz” dedi.

Altın, 2023 yılının son

Yılın son haftasında altın fiyatlarında dalgalanmalar devam ediyor. Altın alacaklar anlık olarak altın piyasasını dikkatle takip ediyor. Her gün yeni rekorlara imza atan altının gram fiyatı sabah saatlerinden itibaren bin 944 lira seviyesinde işlem görerek yılın rekorunu kırdı. Çeyrek altın ise 3 bin 181 lira civarında seyretti. En düşük “gram altın” fiyatı bin 945 lira, “cumhuriyet altını” fiyatı ise 13 bin 440 lira oldu. 2024 yılında fiyatların artabileceğini söyleyen Sarraf Fatih Kılıç, “Yılbaşından sonra gram altın fiyatının 2 bin 300 liraya kadar yükseleceğini düşünüyorum. Amerika, mart ayında faiz oranlarını düşürürse altın fiyatlarının nereye gideceğini bilemeyiz. 2024 yılında fiyatlar muhtemelen daha da artar.” dedi.

“ALTINA TALEP HİÇBİR ZAMAN BİTMEZ”

Bu yıl düğün sezonunda yüzde 30 artış yaşandığını kaydeden Kılıç, “Fiyatlarda dalgalanmalar uzun süredir devam ediyor. 2023 yılında her gün yeni bir artış yaşandı. Yatırımcılar fiyatları yakından takip etti. Altın değeri hiçbir zaman kaybolmayan mantıklı bir yatırımdır. Mesela cumhuriyet altını, gramse bunlar geleceğe dönük yatırımlardır. Bu yıl Bandırmalılara en çok külçe, çeyrek, kesme ve gram altın sattık. Yaz dönemi düğün sezonunda bu yıl 2022 yılına göre ziynet ve takı satışlarında yüzde 30 artış yaşandı. Yaz gelmeden yatırım yapanlar da çok. Altına talep hiçbir zaman bitmez.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin