Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 ekonomisi Bandırma’da masaya yatırıldı

Bandırma Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BANSİAD) ve Ekonomi Gazetesi iş birliğinde Bandırma’da 1’inci “Ekonomi Günleri”ni gerçekleştirdi.

Bandırma Sanayici ve İş

BANSİAD ve Ekonomi Gazetesi iş birliğiyle Bandırma’da “Ekonomi Günleri” etkinliği düzenlendi. “Yeni Yılda Ekonomik Göstergeler ve Sürdürülebilirlik” paneli ile 1’incisi gerçekleşen “Ekonomi Günleri”, Bandırma Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapıldı. Etkinliğe; Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı Tolga Tetik, Bandırma Ticaret Odası Girişimci Kadınlar Kurulu, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“KADININ VARLIĞI İŞ DÜNYASINDA ARTIYOR”

Yeni yılda ekonominin durumunun ele alındığı panelde konuşmacı olarak; BANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Bandırma Ticaret Odası Meclis Başkanı Funda Dedeoğlu, Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve Ekonomist Yazar Bader Arslan yer aldı. Panelin moderatörlüğünü Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar üstlendi. Bandırma ve çevresindeki bölgenin ekonomik durumunu anlatan Funda Dedeoğlu, son dönemde Bandırma’da kadın girişimci sayısının arttığını belirtti. Dedeoğlu, “Yeni yılda ekonomiyi biz şekillendireceğiz. Kadının varlığı iş dünyasında, yerel yönetimlerde ve tüm yönetim koltuklarında artıyor. Kadınlarımızı ayrıştırmadan, kadın istihdamına önem verirken aynı zamanda yol açarak aydınlık bir geleceğe daha çabuk ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi.

“2024 DIŞ TİCARET VE TURİZM AÇISINDAN DAHA POZİTİF OLACAK”

2024 yılında Türkiye’nin ekonomisinin durumu hakkında düşüncelerini aktaran Ekonomist Yazar Bader Arslan, “Türkiye’de 40-50 yılda yaşamadığımız kadar düşük faiz oranlarını ve bunun önümüzdeki aylarda düşmeye devam ettiğini göreceğiz. Avrupa ve Amerika’da faiz oranlarının indiriliyor olması Türkiye için olumlu bir işaret. 2024 bu anlamda Türkiye için dış ticaret ve turizm açısından daha pozitif olacak. 2024 Türkiye’nin ihracat ve hizmet ihracatı, turizm başta olmak üzere 2023’ten daha iyi bir durumda olacak. Bu iyileşmeler kademeli olarak gerçekleşecek. Avrupa ülkelerindeki ekonomik toparlanma yılın ikinci yarısında gerçekleşecek. O yüzden yılın ikinci yarısında bizim ihracatımızı ivmelendiğini göreceğiz. Kesinlikle şunu söyleyebilirim. Ağustos-eylül aylarından itibaren yılın son 4-5 ayında beklemediğimiz bir şey olmazsa ihracat tarafında hep güzel haberler görmeye başlayacağız. Yeni aylık rekorlar görmeye başlayacağız.”diye konuştu.

“BUGÜN GAYET YÜKSEK FAİZLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Türkiye ekonomisinin yanlış politikalar ile kazılmış bir çukurda bulunduğunu belirten Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, “Artık çukur kazmayı bıraktık. Ancak çukur kazmayı bırakmış olmak, çukurun içinde bulunduğumuz gerçeğini henüz değiştirmiş değil. Çukurun dışına çıkmış değiliz. Geçtiğimiz yıllarda uygulanan kötü politikalar nedeniyle bugün gayet yüksek faizlerle karşı karşıyayız. Bu kadar yüksek faize çok dayanma imkânımız yok ama bir sürede diş sıkmak durumundayız. Çukurun dışına çıkmak da sıkıntılı bir dönemi ifade ediyor. Ülkemizde dolar bazında artan maliyetlerle de karşı karşıyayız. Asgari ücret ve muhtemel gelecek vergiler de bunun içerisinde. Bu durum önümüzdeki birçok işvereni zorlayacaktır.”dedi.

Haber: M. Nur Uysun