Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“17 Eylül göz bebeğimiz Bandırma’nın doğum günüdür”

Bandırma’nın Kurtuluşu’nun 101’inci yılı

Bandırma’nın Kurtuluşu’nun 101’inci yılı resmi tören ve ardından Son kurşun Anıtı’nda düzenlenen anma töreni ile kutlandı.

Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılı düzenlenen resmi törenle kutlandı. Tören Bandırma protokolünün Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nin önünde devam eden kutlama törenine, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, AK Parti Balıkesir Ali Taylan Öztaylan, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, 6’ncı Ana Jet Üs Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Levent Eğren, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Bandırma İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Tunç, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Mert Yıldırım, Bandırma Müftüsü Abdülhamid Pehlivan, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, kurum kuruluşların müdürleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

“YENİDEN DOĞUŞUMUZUN SİMGESEL TARİHİ: 17 EYLÜL”

Günün anlam ve önemine dair konuşmasını gerçekleştiren Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Yeniden doğuşumuzun simgesel tarihi, kurtuluş bayramımız 17 Eylül, tüm zorluklara rağmen vatanın bir karış toprağından bile vazgeçmeyeceğimizin kanıtıdır. 17 Eylül kadim tarihe sahip kentimiz Bandırma’yı işgalin kasvetine boğan kara bulutların, toprağımıza, lokmamıza göz koyanların büyük dersler alarak arkalarına dahi bakmadan çekip gittikleri gündür. 17 Eylül göz bebeğimiz Bandırma’nın doğum günüdür. Bu yüzdendir ki her 17 Eylül’de göğsümüz kabarır, yüreklerimiz ayrı bir heyecanla çarpar, gözlerimiz yaşarır. Bu kutlu gün vesilesiyle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Yarbay Vecihi Bey’i Binbaşı Süleyman Bey’i ve geçmişten bugüne kadar vatan toprağı için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve sevgiyle anıyorum. Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Bandırmamızın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101’inci Yılı Kutlu olsun.” dedi.

SON KURŞUN ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

Kutlama töreninde şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri sergilendi. Balıkesir Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı bandosu eşliğinde bayrak-flama, askeri birlik, okullar ve kamu araçlarının katılımıyla tören geçişi yapıldı. Son Kurşun Anıtı’nda yapılan törende anıta Bandırma Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Bandırma Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunuldu. Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Tören Mangası tarafından saygı atışı yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından Bandırma Müftüsü Abdülhamid Pehlivan tarafından dua okundu. Pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Haber: M. Nur Uysun