Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 Ocak’tan itibaren tüm işletmelere zorunlu olacak!

Bandırma Lokantacılar Esnaf Odası

Bandırma Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hamit Levent Gürer, 1 Ocak’tan itibaren lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde zorunlu hale gelecek olan fiyat tarifesi zorunluluğunun esnafı zorlayacağını belirtti.

Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre, 1 Ocak 2024’ten itibaren lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu olacak. Bu uygulamanın bir süredir var olduğunu belirten Bandırma Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hamit Levent Gürer, resmi gazetede yayınlanan yönetmelik ile birlikte zorunlu hale geleceğini söyledi.
“UYGULAYAN ESNAFIMIZ ÇOK AZ”
Yayınlanan yönetmelik ile birlikte yaptırım da uygulanabileceğini söyleyen Başkan Hamit Levent Gürer, “Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre; tarife ve fiyat listeleri ile ilgili belge, levha veya panolar lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde, giriş kapısı ve masaların üstüne koyulması zorunlu olacak. Aslında uzun bir süredir var olan zorunlu bir uygulamaydı ancak denetimlerde dikkat edilmediği için uygulayan esnafımız çok az. Yayınlanan yönetmelik, esnafımızın uygulaması için teşvik niteliğinde oldu.” dedi.

“TARİFELERİ YEREL MESLEK ODALARI BELİRLEMELİDİR”

Piyasadaki fiyat dalgalanmaları nedeniyle bu uygulamanın sorun yaratabileceğini belirten Gürer, “Fiyatlar bu kadar hızlı değişirken böyle bir uygulama esnafımızı zorlayacaktır. Sonuçta esnafımız bugün aldığı malzemeyi ertesi gün aynı fiyata alamıyor. Bu konuda belli bir miktarda para cezası belirlenerek yönetmeliğe uymayan işletmelere ceza uygulanabilir. Piyasadaki tarifeleri yerel meslek odaları belirlemelidir.”diye konuştu.

“FİYAT AHLAKSIZLIĞI ESNAFIMIZ DA VATANDAŞIMIZ DA KÖTÜ ETKİLİYOR”

Piyasadaki fiyat artışlarının bir an önce stabil hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Gürer, “Gıda sektöründeki fiyat artışı son 1-1 buçuk yıl içinde yüzde 145 arttı. Kira artışları ise yüzde 150 civarında. Yılbaşı’ndan sonra bu artışların daha da artacağını düşünüyoruz. Asgari ücretin yükselmesi de işverenler için çok zorlayıcı olacak. Şuanda piyasadaki ticari fiyat ahlaksızlığı esnafımız da vatandaşımız da kötü etkiliyor.”dedi.

Haber: M. Nur Uysun